Borgermøde på Jægersborg Bibliotek - Gentofte Kommune

Borgermøde på Jægersborg Bibliotek

Jægersborg Bibliotek skal have et nyt aktivitetsrum, og du kan være med til at præge fremtiden: På et borgermøde den 13. april er alle velkomne med ideer til aktiviteter, de gerne vil skabe på biblioteket.

Ved det seneste budgetforlig i Gentofte Kommune blev det besluttet at afsætte midler til et nyt aktivitetsrum i en tilbygning til Jægersborg Bibliotek. På mødet er alle velkomne med ideer til aktiviteter, de gerne vil skabe på biblioteket og forslag til, hvad den nye tilbygning skal rumme. Borgmester Hans Toft byder velkommen – det sker mandag den 13. april kl. 19.

Bibliotekerne er bydelenes kulturhuse

Biblioteker kræver plads til meget mere nu i forhold til dengang, biblioteksrum mest handlede om hyldemeter og læsepladser. Gentofte Bibliotekerne tilbyder et hav af arrangementer og muligheder for at opleve og skabe kulturel aktivitet.

Jægersborg Bibliotek har fungeret som nøglebibliotek i en årrække og stillet materialer og faciliteter til rådighed for borgerne uden for den betjente åbningstid. Kulturelle arrangementer som workshops og foredrag har nydt godt af fleksible reoler på hjul, men nu fortsætter udviklingen med de første skridt til en ny tilbygning, der giver helt nye muligheder.

Det er en lokal borgergruppe, der har taget initiativ til tilbygningen. I deres forslag til kommunalbestyrelsen i forbindelse med budgetforhandlingerne lagde de netop vægt på, at Jægersborg Bibliotek har potentialet til at blive et kulturhus for alle aldersgrupper i lokalområdet.

Et samlingssted i Jægersborg

Peter Strøm er afdelingsleder på Jægersborg Bibliotek og han glæder sig over de nye perspektiver for biblioteket:

- Med det nye aktivitetsrum får vi en masse nye muligheder. Det er dejligt, at vi har fået så konkret mulighed for at handle på et initiativ fra en gruppe lokale, engagerede borgere. Nu ser jeg frem til at høre borgernes ideer og deres bud på en retning for biblioteket og den nye tilbygning.

Peter Strøm er også leder for Gentoftegade Bibliotek og Vangede Bibliotek og han ved, hvor langt man kan komme, når dem, biblioteket er der for, engagerer sig.

- Jeg synes det er godt at vi får mulighed for at kigge på Jægersborg Bibliotek med nye øjne. Vi har rigtig gode erfaringer med at tage udgangspunkt i borgernes ideer, og mit håb er, at vi med aktivitetsrummet som anledning gentænker hele biblioteket – sammen med borgerne, siger han.

Alle er velkomne

Alle er velkomne til borgermøde den 13. april kl. 19 på Jægersborg Bibliotek, Smakkegårdsvej 112, 2820 Gentofte. Her kan man se et skitseforslag til aktivitetsrummet, dele sine ideer til aktiviteter, man gerne vil skabe, møde borgergruppen Jægersborg biblioteks Venner og høre mere om samarbejdet mellem borgere, bibliotek og kommune.