Gentofte går i sort for klimaet - Gentofte Kommune

Gentofte går i sort for klimaet

Det er Earth Hour tid, og WWF Verdensnaturfondens globale klimakampagne, der på dansk hedder ”Sluk Lyset”, er skudt i gang. Gentofte Kommune gør sig klar til at gå i sort lørdag den 28.marts mellem kl. 20.30 og 21.30.

I lige netop dén time slukkes lyset verden over i store og små byer. Den mørke time er et symbol på, at vi sparer på energien, fordi vi gerne vil passe på klimaet. Sluk Lyset-kampagnen handler om at vise, at vi tager klimaforandringerne seriøst og gerne handler for at gøre noget godt for klimaet.  Over hele verden slukker byer, kommuner og borgere lyset i dén time, så mørklægningen i princippet kan ses helt ude fra rummet. Gentofte Kommune er del af dette globale opråb mod klimaforandringerne.

”Det er vigtigt at sætte fokus på klimaet og de forandringer, der sker i øjeblikket. Derfor vil vi gerne vise vores engagement ved at deltage i Earth Hour. Samtidigt er det en god mulighed for at lave spændende aktiviteter for alle, der bor i Gentofte, og også vise borgerne, hvad kommunen gør for at dæmme op for oversvømmelser og andre konsekvenser af klimaforandringerne, som borgerne oplever i deres eget hjem ,” siger borgmester Hans Toft.

Gratis Earth Hour koncert i Forstbotanisk Have

Gentofte Kommune arrangerer i forbindelse med Earth Hour en intim koncert uden strøm i Forstbotanisk Have bag Charlottenlund Station kl. 20.30 – 21.30. Her er alle borgere velkomne til at nyde mørket og lytte til Emma Gaffron, et ungt Gentofte-talent, der spiller blød jazz.

Både borgere og virksomheder kan støtte op om Earth Hour ved at slukke lyset eller ved at lave egne aktiviteter. F.eks. middag i mørke, fakkeloptog, eller blot en kop te og et spil ludo, mens TV og spotlamper tager en pause. 

Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, siger

”Det er dejligt at se den store opbakning, der igen i år er til WWF’s Sluk Lyset-kampagne. Det viser, at vi er mange, der tager klimaforandringerne alvorligt. Der er mange initiativer i gang og bud på løsninger ude i kommunerne. Det er vigtigt, og det glæder mig”.

Hun fortsætter: ”Klimaforandringerne er en realitet. 2014 blev historiens varmeste år, og både i udlandet og herhjemme oplever vi mere ekstremt vejr med skybrud, storme og oversvømmelser. Earth Hour er en global kampagne, hvor vi over hele kloden sætter fokus på klimaforandringerne.”

Hvert år i marts engagerer WWF millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder, kommuner og byer over hele kloden for at sætte fokus på klimaet.

Læs mere på www.sluklyset.dk

Se også Gentofte Kommunes Facebook-side om klima og bæredygtighed. 

Ansvarlig for siden:

Natur og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988575,