Genvejsmenu

Gentofte Kommune støtter UNICEFs arbejde i Østgrønland

I hele 2018 har Gentofte Kommune samlet penge ind til UNICEFs arbejde for børn og unge i Østgrønland. Både borgere, virksomheder og foreninger har været med til at gøre UNICEF By 2018 til en stor oplevelse. Nu er indsamlingens resultat blevet afsløret.

Gentofte som UNICEF By 2018 er afsluttet. Hør og se Hr. Skæg og børn fra Hellerup Skole afsløre indsamlingens resultat: 

Støtter børn i Østgrønland 

Indsamlingen går til UNICEFs arbejde i Østgrønland, hvor behovet ifølge UNICEF er ganske stort. Organisationen oplyser i den forbindelse, at ca. 30 % af alle grønlandske børn og unge oplever symptomer på post-traumatisk stress syndrom (PTSD), som følge af forskellige typer af omsorgssvigt under opvæksten.

UNICEF Danmark er for tiden i dialog med den grønlandske kommune Sermersooq om, hvordan indsamlingen skal bruges.

Hidtil har der været forslag om, at de skal gå til at:

  1. drive et børneråd i Østgrønland, der lokalt og nationalt styrker de østgrønlandske børn og unge
  2. uddanne lærere i Østgrønland i FN’s Børnekonvention 
  3. lave et landsdækkende undervisningsmateriale med fokus på minoriteter.

Over 100 arrangementer

Indsamlingen er sket ved over 100 forskellige arrangementer, herunder GentofteNatten og Kultur og Festdage, samt ved en lang række andre begivenheder, som borgere, foreninger og virksomheder har stået i spidsen for på frivillig basis. 

Gentofte Kommune har også brugt året som UNICEF By til at sætte fokus på FN’s Børnekonvention på daginstitutioner og skoler. Samtidig har UNICEF By skabt en lang række nye netværk og aktiveret de eksisterende blandt borgere, foreninger og erhvervsliv.