Ingen bolig uden røgalarm!

Installér en røgalarm - og opdag røgen i tide.Beredskab Gentofte har gennem længere tid kørt en kampagne for at få alle boligere udstyret med røgalarm.

Brandalarm

Statistikken viser, at ældre medborgere over 65 år har forhøjet risiko for alvorlige brandulykker. Derfor har Gentofte Kommune og Beredskab Gentofte taget initiativet til kampagnen "Ingen bolig uden røgalarm", hvor formålet er, at så mange borgere som muligt installerer røgalarmer i egen bolig. 

Typiske årsager til brande

I Danmark omkommer omkring 80 mennesker hvert år på grund af brand i boligen. De fleste dør af den røg, som branden udvikler. Tobaksrygning er den største årsag til dødsbrande. Andre typiske årsager er fejl i de elektriske installationer, brug af stearinlys særligt i den mørke tid, samt manglende forsigtighed ved madlavning.

I den kommende tid vil hjemmeplejen, når de er på hjemmebesøg, aflevere en rød pjece "Undgå brand i hjemmet". Den beskriver de risici, man udsættes for i sin bolig. Pjecen er rettet mod de ældre og deres pårørende og indeholder gode råd om, hvad man selv kan gøre for at undgå brand i boligen.

Fakta om røgalarmer

  • En røgalarm koster under 100 kroner og kan let sættes op med et par skruer og en skruetrækker.
  • Røgalarmens placering er vigtig. Da røgen stiger opad, bør røgalarmen monteres på loftet så højt som muligt f.eks. i soveværelset, på trappeopgangen eller i en mellemgang. Men ikke i nærheden af brændeovn og køkken, da røg og damp derfra kan medføre fejlalarmer.
  • Selv om én røgalarm er tilstrækkelig i nogle boliger, øger du sikkerheden markant ved at installere flere røgalarmer, som fordeles rundt om i boligen.

Pjecen "Undgå brand i hjemmet" kan læses her på siden. Pjecen uddeles derudover af hjemmeplejen og findes desuden på bibliotekerne.

Flere oplysninger

Viceberedskabschef Niels Chr. Bøgvad, telefon 39 98 89 05.

 

Ansvarlig for siden:

Fællessekretariatet
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, -,