Anja Faurbye fra Dyssegårdsskolen

Anja Faurbye - lærer på mellemtrinet, ressourcekoordinator m.m., Dyssegårdsskolen

 
Hvilke arbejdsopgaver løser du normalt?

Jeg er dansklærer på mellemtrinet, hvor jeg har en 5. klasse til daglig. Og så er jeg ressourcekoordinator og har en AKT funktion. Det handler rigtig meget om relationsarbejde med eleverne, og det er selvfølgelig mest i forhold til dem, der har det svært.

Hvordan har corona forandret din arbejdsdag, dine opgaver eller din måde at arbejde på?
Det var selvfølgelig i starten af coronakrisen en kæmpe omvæltning kun at skulle arbejde hjemmefra. Min arbejdsdag er normalt præget af meget dialog med elever, kollegaer og forældre, så jeg skulle lige vænne mig til, at det i en periode skulle foregå på andre måder. Men bl.a. via Facetime og digitale gruppemøder på Teams synes jeg, at det lykkedes meget godt. Det har dog også været udfordrende især at følge de i forvejen sårbare børn.

Men nu er vi tilbage på skolen. Og det er rigtig dejligt. Det er bl.a. godt at se, hvor glade børnene er for at se hinanden igen. Og selvom det er en meget anderledes hverdag end normalt på grund af hygiejneindsatsen og afstanden til hinanden, synes jeg, vi har en god kontakt med eleverne og kan få både det faglige og sociale til at fungere rimeligt.    

Hvordan kommunikerer du med dine kollegaer på skolen?
Vi er fire medarbejdere omkring vores 5. klasse. Vi mødes i et teamrum med god afstand imellem os og planlægger dagene. Det virker rigtig godt. I forhold til den lidt bredere kontakt med de øvrige kollegaer er det mere sporadisk. Men sådan må det bare være i et stykke tid.

Hvad har corona-krisen lært dig?
For mig har krisen understreget, hvor vigtigt det er med den daglige, sociale kontakt for eleverne. Det er i relationerne med hinanden, hvor de skal lytte, tage hensyn, samarbejde, videndele osv., at de udvikler sig socialt – men også fagligt. Og så har jeg fået bekræftet, at jeg selv fungerer bedst, når jeg kan mødes med elever og kollegaer fysisk.   

Hvad ville dit bedste råd evt. være til en arbejdsdag under coronakrisen?
Det må være at udtrykke glæde ved at mødes igen – hvis man har været væk fra sin arbejdsplads. Altså at værdsætte at være sammen selvom det er lidt på afstand. Vi må acceptere den nye hverdag, og finde glæden i det, vi kan. 

Andet?
Ja, en stor respekt til alle dem, der knokler forskellige steder, for at få det hele til at lykkedes. Bl.a. på skolerne ligger der et kæmpe arbejde bag, at vi kunne åbne igen under så anderledes vilkår. Det er imponerende.