Donna Schnell

 

Donna Schnell – IT-supporter i IT-servicedesk

Hvor er du – på arbejde eller hjemme?
Jeg arbejder hjemme og har gjort det siden dag 1 for Corona-lockdown.

Hvilke arbejdsopgaver løser du normalt?
Jeg sidder i IT-servicedesk, hvor vi hjælper alle Gentofte Kommunes ansatte, når de har problemer, spørgsmål eller udfordringer med IT-udstyr, programmer, fagsystemer, telefoni, mobile enheder og i det hele taget de ansattes it-arbejdsredskaber, som alle jo har brug for for at kunne udføre deres job i GK. Normalt svarer jeg telefoner eller personlige henvendelser eller løser sager i vores sagssystem. Alt sammen sager, der er oprettet af brugerne.

Hvordan har corona forandret din arbejdsdag, dine opgaver eller din måde at arbejde på?
I kraft af de forskellige kommunikationsværktøjer - fra videokonferenceløsninger til chat-apps - er det nemmere end nogensinde før at holde forbindelsen til mit team uden at forlade min stue. Hos os i IT-servicedesk bruger vi Microsoft Teams til at kommunikere med hinanden, og det fungerer fint. Vi kan stadig holdes vores teammøder og sågar synge fødselsdagssang for de medarbejdere, som har haft fødselsdag i perioden. Deriblandt mig selv. Jeg fik en flot, men med en smule forsinkelse i stemmerne, fødselsdagssang fra alle mine kollegaer på min fødselsdag d. 2. april. Det viste bare, at vi stadig er der for hinanden på trods af afstanden. Dog er kageordningen blevet noget sundere med de virtuelle tag-selv-kager.

Jeg kan jo ikke som normalt tage i mod personlige henvendelser, men alle telefoner er åbne, og vi løser de samme opgaver som før corona over telefonen. Og er der opgaver, hvor en pc fx skal reinstalleres, eller en nyindkøbt iPhone skal afhentes, har vi altid en enkel person på rådhuset til at afhjælpe dette.

Hvad har corona-krisen lært dig?
At vi sagtens kan klare vores job, selvom vi ikke er i vores vante miljø. Det er lidt mere kringlet til tider, men vi kan sagtens få det til at gå op i en højere enhed. Og det skal vi klappe os selv på skuldrene for. Og måske ville det faktisk være sundt for os, i fremtiden, hvor Corona-krisen er ovre, at fastholde nogle flere hjemmearbejdsdage, for vi kan jo sagtens klare det hele fra stuen, og det ville måske give noget mere ro til fordybelse i hverdagene fremover.

Hvad ville dit bedste råd evt. være til en arbejdsdag under coronakrisen?
Mine udfordringer ligge i, at jeg har en datter der dagligt skal have min hjælp til lektier, da hun jo også er hjemsendt. Dette skal også passes, selvom jeg samtidig skal passe mit eget job. I starten blev jeg meget frustreret over min manglende tid og overskud til det hele, men i takt med at det hele er blevet hverdag, er jeg blevet mere afslappet overfor det og bedre til at håndtere det.
Jeg gør det bedste jeg kan og mere kan jeg ikke…Det må vi alle bare huske på…Vi må gå ud fra at alle gør deres bedste og så kan vi ikke forlange mere.