Valg af læge

Du kan frit vælge og skifte til en læge, der har åbent for tilgang, og hvor afstanden er under 15/5 km fra din bopæl.

Du kan frit vælge en læge, der har åbent for tilgang af sygesikringsgruppe 1-patienter.

Du kan søge om dispensation, hvis den læge du ønsker har lukket for tilgang. Lægen skal på dette skema attestere, at han eller hun vil acceptere dig som patient. Vær opmærksom på at man mindst skal opfylde en af betingelserne på dispensationsskemaet.

Skift af læge og/eller sygesikringsgruppe

Det koster 210 kr. at skifte læge. Du bliver tilmeldt din nye læge den dag, vi har modtaget din betaling. Du kan skifte læge så ofte, du vil. Se listen over lægerne i Gentofte Kommune på Borger.dk, når du er logget ind.

Det koster 210 kr. at skifte sygesikringsgruppe. Vær opmærksom på, at der skal gå 12 måneder, før du igen kan skifte sygesikringsgruppe.

Lægevalg ved adresseændring

Når du anmelder flytning skal du altid vælge læge også selv om det er tidligere læge du ønsker.

Hvis du flytter og der er over 15 km fra din nye bolig til din læge, og du ønsker at beholde din nuværende læge, skal du være opmærksom på, at hvis lægen er lukket for tilgang, skal du opfylde en af betingelserne i § 1 stk. 9, i Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge og om behandling hos læge i praksissektoren for at kunne beholde lægen.

Hvis du ikke modtager dit nye sundhedskort, skal du kontakte kommunen inden 60 dage fra din flyttedato ellers kommer du til at betale for dit nye kort.