Legepladsen i Nymosen

Legeplads med bænkebideren som omdrejningspunkt for det store legeredskab af træ, hvor indskrifter fortæller om de bittesmå ’bæltedyr’. Ligger i den nordlige del af Nymosen, tæt på Vangede Kirke, og henvender sig både til små og lidt større børn. Renoveret 2012.

Klatrenet og babygynge

Bænkebideren bor på toppen af rutsjebanen – så stor, at man kan krybe ind i den og starte sin rutschetur. Den er centrum for legepladsens udstyr, der er tegnet til stedet som et lille stykke symbolsk natur. Legepladsen er indhegnet.

Lysegrønne ’græsstrå’ og solide sorte reb fører rundt i en slags forstørret græsplæne, hvor man ind imellem ligger et kæmpestort egetræsblad. Her findes nogle af de små fortællinger om bænkebideren, der ånder med gæller, fordi den bor fugtige steder, og kan rulle sig sammen til en kugle. Indbyggede hængekøjer kan bruges til en udfordrende balancegang videre rundt i ’græsset’ – eller et hvil med udsigt til himmel og trækroner.

Legehuset er et buttet agern med runde kighuller til mosen. Man kan også få en gyngetur, enten i den trygge babygynge eller i den lidt vildere netgynge, hvor flere kan gynge sammen. Ved siden af gyngerne vokser margueritter af træ op af sandet som små borde og stole. Bagest på legepladsen står bord og bænke i ly under en lilla parasol. Her er det muligt at sidde ved bordet med kørestol.

Lige udenfor legepladsen venter Nymosen med vand, fiskehejrer og orkideer.

Legeredskaber:
Stort klatrearrangement med bænkebider-hus, rutsjebane og hængekøjer
Legehus i agernform
Fugleredegynge
Babygynge
Marguerit borde og taburetter
Bord og bænke sæt
Bænke

Her finder du legepladsen:

Her finder du legepladsen i Nymosen

Andre legepladser i denne del af kommunen: Gentofte Park, Gentofte Sø syd