Genvejsmenu

Badevand

Gentofte Kommune er myndighed på badevandsområdet, som dækker både bassinbadevand og kystbadevand. Badevandet kontrolleres af Natur og Miljø.

Badevandsanalyser

I løbet af badesæsonen, der ifølge badevandsbekendtgørelsen løber fra den 1. juni til 1. september, foretager kommunen regelmæssigt analyser af kystbadevandet på de fire offentligt tilgængelige strande i kommunen: Hellerup Strand, Charlottenlund Strand, Skovshoved Havbad og Bellevue Strand. Resultater for analyser af badevandet kan ses her.

Badevandsudsigt

Ved at trykke på linket badevandsudsigt har du mulighed for at se hvordan badevandskvalitet m.v. er i dag. Hvis der er rødt flag, skal du undgå at bade i Øresund.

Se den lokale badevandsudsigt på badevand.dk 

Badevands-app

Det er også muligt at downloade en app, hvis du ofte har brug for at tjekke badevandets temperatur i Øresund og se, om det er sikkert at bade på stranden nær dig. Din telefon skal enten være en iPhone eller en Android-telefon, for at du kan installere programmet, der gør det nemt at få overblik over det bedste sted til en strandtur. Du skal hente applikationen "Badevand" på App Store eller på Google Play. Det er gratis, at benytte denne service.

Efter installation kan du se hvordan badevandet er på stranden, finde afstanden til andre strande eller se de kommende dages vejrudsigt for badestederne.

SMS-service

Kraftig regn kan betyde, at afløbssystemet bliver overbelastet, og spildevand blandet med regnvand løber ud i Øresund. Når det sker fraråder Gentofte Kommune badning.
Tilmeld dig Novafos' varslingssystem her og få en sms , hvis der har været overløb af spildevand langs Øresunds kyst .

Alger i badevandet

I juli og august, hvor badevandet kan opnå høje temperaturer er der risiko for forekomst af alger. Varmen får dem til at formere sig, og når vejrforholdene er stille, samler de sig i vandoverfladen. Her kan du læse mere om alger i badevandet.

Badeforbud

Hvis kommunen, i samarbejde med embedslægen vurderer, at vandkvaliteten i perioden 1. juni til 1. september er til fare for badegæsternes sundhed, opsættes der skilte på stranden med forbud mod badning.