Handicapparkering

Handicapparkeringspladser i Gentofte Kommune må kun benyttes af personer med gyldigt invalideskilt. Der er desuden særlige parkeringsvilkår for inde­havere af invalideskilt.

I Gentofte Kommune er der omkring 100 handicapparkeringspladser på vejareal. Det er hovedsageligt individuelt ansøgte pladser, men der findes også et mindre antal anonyme handicapparkeringspladser ud for enkelte offentlige bygninger i kommunen. 

Anonyme handicapparkeringspladser afmærkes på kørebanen som en parkeringsbås med handicapsymbol. Derudover opsættes der en færdselstavle med handicapsymbol ud for den enkelte handicapparkeringsplads, således at det tydeliggøres (også i snevejr), at pladsen kun må benyttes af bilister med handicapparkeringskort.

Se kort over offentlige handicapparkeringspladser i Gentofte Kommune

For at ansøge om en handicapparkeringsplads, skal du udfylde ansøgningsskema til oprettelse af en personlig handicapparkeringsplads.

Særlige vilkår i forbindelse med parkering

Personer med parkeringskort for handicappede kan:

  • Parkere indtil 15 minutter på steder, hvor alene af- og pålæsning er tilladt, steder med parkeringsforbud samt gågader, hvis ærindekørsel er tilladt.
  • Parkere indtil 1 time på steder, hvor 15 eller 30 minutters parkering er tilladt.
  • Parkere tidsubegrænset på steder, hvor 1, 2 eller 3 timers parkering er tilladt - medmindre der på skiltet med handicapsymbolet er angivet en tidsbegrænsning. I givet fald skal dette følges, og p-skiven indstilles.

Er der ikke en handicapplads, eller er den optaget, gælder samme lempelser, når handicappede parkerer på en almindelig parkeringsplads.

Overtrædelse af regler for brugen af handicapparkering kan medføre en parkeringsafgift på 1.020 kr.

Læs reglerne for oprettelse af personlig handicapparkeringsplads