Bliv plejefamilie

Hvis I har tid, lyst og overskud til at blive pleje- eller aflastningsfamilie for et barn, som enten ikke har mulighed for at bo hos sine forældre til daglig eller, hvor familien har behov for aflastning.

Hvis I ønsker at blive generelt godkendt som plejefamilie, skal I rette henvendelse til det Socialtilsyn, som I tilhører. F.eks.

Socialtilsyn Hovedstaden

eller

Socialtilsyn Øst

Hvis I allerede er godkendt og har tid, lyst og overskud til at blive pleje- eller aflastningsfamilie for et barn, som enten ikke har mulighed for at bo hos sine forældre til daglig eller, hvor familien har behov for aflastning, så er I måske familien, vi gerne vil i kontakt med.

Som led i ansættelse som plejefamilie i Gentofte Kommune vil Familieplejeteamet indhente straffe- og børneattester på alle hjemmeboende børn over 15 år.

Støtte og vejledning

Familieplejeteamet er i løbende kontakt med alle familier, der har et barn i pleje eller aflastning. I får således støtte og vejledning undervejs til at klare opgaven og kan altid rette henvendelse til familieplejekonsulenten, hvis der er spørgsmål, I gerne vil drøfte.

Som plejefamilie vil I modtage plejeløn fra kommunen. Lønnens størrelse afhænger af plejeforholdets omfang og karakter.

Ønsker I som plejefamilie at samarbejde med Gentofte Kommune, eller har I spørgsmål om det at være plejefamilie i Gentofte Kommune, hører vi meget gerne fra jer.

Familieplejekonsulenterne kan træffes på:

Tlf.nr. 2326 9355 Birgitte Schultz

Tlf.nr. 2326 9356 Signe Dilling Borup

Tlf.nr. 2326 9357 Gry Thordal Hansen 

Ansvarlig for siden:

Sociale Institutioner
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39985000,