Børnehuset Skovshoved - Nordlyset

Nordlyset er tegnet af arkitekten Arne Jacobsen, og er lavet som et hus til og for børn.

Adresse

Korsgårdsvej 5-7 2920 Charlottenlund Hovedstaden Danmark Tlf. 39644325

Nordlyset er hjem for Måne-, Stjerne-, Sol-, Planet- og Regnbuebørn, og hverdagen rummer sjove og udviklende aktiviteter og glade børn.

Nordlyset er en del af Børnehuset Skovshoved.

Besøg Børnehuset Skovshoveds egen hjemmeside

 
Driftform:
Kommunal
Paraplyorganisation:
NA

Nordlyset er nabo til Skovshoved Skole, og ligger i Skovshoved tæt på det gamle fiskerleje med havnemiljø, hyggelige fiskerhuse, Øresund, strand og skov.

Den skønne beliggenhed gør det nemt at søge natur - og kultur oplevelser, hvilket vi livligt og aktivt gør.

Pædagogikken tager sin inspiration fra Norditalien og bygger på værdier som familien i centrum, alle børn har ret til læring, respekt for barnets personlige tilgang til livet, rummet som 3. pædagog, dokumentation i børnehøjde:

De pædagogiske projektet tager udgangspunkt i børnenes interesser og forslag. Børnenes venskaber respekteres, og alle børn og voksne er vigtige i Nordlysets fællesskab.

Vi arbejder med metoder som Portfolio og Fokusbarnet. Ligesom vi arbejder efter Gentofte kommunes politisk besluttede indsatsområder blandt andet Kompetencevurderinger, Fri for Mobberi og BørneGenvej.

De ældste børn i regnbuegruppen arbejder fra september til skolestart med overgangen fra Nordlyset til skole. Her lægges vægt på den sproglige og sociale udvikling. De tilbydes endvidere svømmeundervisning i Kildeskovshallen af uddannede svømme lærer.

Nordlysets værdier bygger en positiv anerkendende tilgang til alle institutions forskellige tiltag, og alle dele af vores fælles dagligdag. Vi ser helst på muligheder i stedet for begrænsninger. Hvis ikke tingene kan løses på den måde, hvad giver det så af nye muligheder. Vi ønsker at have det rart, og at hverdagen rummer glæde, sjove og udviklende tiltag.

Vi bruger hinandens kompetencer til fælles glæde for vores fællesskab både blandt forældre-, børne og medarbejdere.

Som forældre er I altid velkommen til at deltage i vores dagligdag. Der er endvidere mulighed for indflydelse via Børnehuset Skovshoveds fælles bestyrelse, Nordlysets forældreråd og andre aktiviteter.

 

Ansvarlig for siden:

Dagtilbud
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39985000,