Villa Berthe

Villa Berthe er en kommunal integreret institution med plads til 53 børn - 13 børn i vuggestuen og 40 børn i børnehaven.

Adresse

Niels Andersens Vej 13 A 2900 Hellerup Hovedstaden Danmark Tlf. 39404112

 Villa Berthe er en kommunal integreret institution med plads til 53 børn - 13 børn i vuggestuen og 40 børn i børnehaven. Integreret betyder, at vuggestuebørn automatisk er sikret plads i børnehaven.

Huset er i 3 etager og Lille Bjørn holder til i stuen og Store Bjørn på 1. sal. I kælderen har vi 2 børnehavegarderober, personale-, depot- og vaskerum.

Vi har en dejlig fælles legeplads, som vi benytter i al slags vejr. Legepladsen indeholder både "skoven", hvor vi har bålplads, vandbane, hængekøje og beplantning, som man må lege og udforske i. Vi har gynger, flere sandkasser, mini fodbold/hockey bane, pilehytter, klatremodul med rutsjebane, cykler, krukker med blomster, jordbærbed og en flot, lang bøgehæk - alt i alt et dejligt ude(rum) for små og store. 

Leder:
Maria Sara Kristiansen
Driftform:
Kommunal
Paraplyorganisation:
NA

Vores hus blev bygget i 1919 af grosser Andreas Petersen til privat beboelse.

Fra 1964 og indtil 1996 fungerede huset som plejehjem - huset hed dengang "Berthe Marie Hjemmet". I 1999 overtog Gentofte Kommune huset, der blev ombygget til daginstitution, som åbnede 7. juni 1999.
Personalet bestemte navnet "Villa Berthe", som en kombination af husets tidligere navn og et navn, som vi syntes passede til den daginstitution.

Selve ordet "Berthe" betyder lysende/strålende. Og for at holde fast i dét med Berthes betydning har vi valgt at kalde vuggestuen for "Lille Bjørn" og børnehaven for "Store Bjørn". Det kan symbolisere de to stjernebilleder og børnenes forskellige aldre i vuggestue og børnehave.

Traditioner i Villa Berthe

Vi har nogle traditioner i Villa Berthe, som betyder at årets gang bliver markeret med en fest, en fællestur ud af huset eller spisning. Der er mange årstidsfester og højtider man kan vælge at gøre noget ekstra ud af - vi har valgt at koncentrere os om:

FASTELAVN

- der bliver fejret med tøndeslagning i både Lille Bjørn og Store Bjørn. Børnene kommer udklædte hjemmefra og slår katten af tønden i mindre grupper indendørs. Bagefter spiser vi frokost.

PÅSKELEG PÅ LEGEPLADSEN OG PÅSKEFROKOST

-  som begynder på legepladsen, hvor vi går ned alle sammen i samlet flok fordi vi har hørt, at påskeharen har været på besøg og vist nok gemt nogle æg derude... Børnene løber rundt på hele legepladsen og finder æg, som vi samler i spande og sørger for alle får (cirka!!) lige mange.

Derefter går vi indenfor og spiser påskefrokost - nogle år har børnene medbragt mad hjemmefra til en fælles buffet og andre år laver vi en varm ret. Vi dækker fint op med påskeservietter og lys, og sætter os til en dejligt bord med mange lækkerier.

Der bliver i tiden omkring påske klippet påskepynt for de børn, som har lyst til at være med.

VILLA BERTHES FØDSELSDAG DEN 7. JUNI

- fejrer vi med fælles morgensamling i haven, hvor vi hejser flaget, synger fødselsdagssang og spiser en is.

SOMMERFEST

- er afslutningen på Store Bjørns maj-måned-projekt. Sidste år  havde vi  fokus på natur og naturfænomener så vores festtema  var inspireret af det. 

Hver familie medbragte en ret  til fælles buffet og da vejret var pragtfuldt spiste alle udendørs.

FORÆLDREMØDE

- afholder vi hvert år i oktober. Vi starter med fællesmøde for begge etager, hvor der er valg til forældrebestyrelsen, årsberetning fra forældrebestyrelsen, nyt fra lederen og "ordet frit". Derefter går børnehaveforældrene ovenpå, hvor mødeformen kan variere fra ét stort møde til mindre møder fx inddelt efter vores "bjørnegrupper".

Vuggestuens møder er en blanding af informationer fra personalet, spørgsmål fra forældrene og ellers en hyggelig snak om livet i vuggestuen.

LANTERNEFEST

løber af stablen når det er blevet mørkt og koldt udenfor. Vi maler lanterner - som er glas børnene medbringer hjemmefra - og der bliver malet på livet løs og lanternerne bliver hvert år meget flotte. På dagen medbringer hvert barn suppeurter og grøntsager til fælles suppe og kl. 17.15 mødes vi på legepladsen, hvor vi tænder alle lanterne.

Derefter går vi over i anlægget bag Ryggard Skole, hvor vi synger vores Lanternesang og spiser Lanternesmåkager.

Tilbage i Villa Berthe spiser vi Lanternesuppe og flütes, og hygger os et par timer.

FÆLLES JULEMORGENMAD OG RISENGRØDSDAG

- en hverdag i december byder vi på julemorgenmad, hvor familierne er velkommen til at komme og spise morgenmad i Villa Berthe.

I december har vi også risengrødsdag, hvor vi koger flere store gryder fulde af risengrød og spiser så vi er ved at revne.

I december har børnene mulighed for at klippe julepynt i vores juleværksted.

Hvert år flytter Nissen også ind på loftet - til stor skræk for nogle børn og til stor morskab for andre. Vi har vist (!) aldrig set ham, men han kan godt finde på at lave alt mulig ballade i Villa Berthe i december måned, så man kan aldrig vide......  

FORÆLDREKAFFE

- kan enten være en eftermiddag med kaffe og kage eller en morgenstund med morgenbrød og tid til at spise sammen inden dagen begynder.

ÅBNINGSTID

Villa Berthe har åbent mandag til fredag fra kl. 7.00 til 17.00. At vi lukker kl. 17 betyder, at børnene skal være afhentet og personalet kunne forlade institutionen kl. 17.00