GFO Maglegård

Adresse

Maglegård Skolevej 1 2900 Hellerup Hovedstaden Danmark Tlf. 3998 5610

GFO Maglegård er en skolefritidsordning beliggende på Maglegårdsskolen.

GFOén og har plads til 320 børn fra børnehaveklassen til og med 3. klasse.

Åbningstider

Mandag-torsdag kl. 7.00-8.00 og 11.30-17.00

Fredag: 7.00 - 8.00 og 11.30 - 16.00

Lukkedage og åbningstider i ferieperioder kan læses på Maglegårdsskolens hjemmeside.

Der er en kommunal lukkeuge i uge 29.

Leder:
Arild Carelius
Særlige bemærkninger:
-

GFO Maglegård er en fritidsordning der vægter sammenhængen med skolens øvrige liv højt. Det betyder at vi, i tæt samarbejde med skolens lærere, ønsker at skabe et så udviklende og professionelt miljø omkring børnenes ”frie” tid på skolen, som overhovedet muligt.

GFO’en er en naturlig del af de øvrige hjemmeområder (A, B, C og D) i indskolingen og er fysisk placeret i to bygninger, der hver er i to etager. Vi er derfor fire forskellige områder i et, men laver dagligt aktiviteter på tværs – her især vores daglige brug af Idrætshallen.

Vi vægter at børnene vitterligt har ”fri” tid til leg, når skemaet siger GFO.

Legen er en væsentlig del af skolebarnets liv – her foregår den mere uformelle læring. I legen er alt tilladt og børnene sætter selv rammerne. I legen eksperimenterer børnene med ting der kan være både svære, og måske endda lidt skræmmende udenfor legen. I legen udfordrer børnene hinanden og deres egne evner både fysisk og psykisk, men mest af alt fordrer legen tid til fordybelse og masser af grin og fantastiske stunder sammen med vennerne. Legen er derfor et grundele-ment i det at blive et helt menneske.

Vores mål er, at børnene i al den tid de er hos os møder voksne der både menneskeligt og fagligt vil noget med dem. Børnene skal møde et bredt udvalg af aktiviteter, samt muligheder for kvalificeret samvær – både med hinanden og med de voksne.

Vi tilstræber at børnene ud-vikler en høj grad af selvstændighed, baseret på en god selvværdsfølelse. Det skal være rart at være barn på Maglegårdsskolen og det har vi det voksne ansvar for sker.

Personalet skal desuden i september 2011 igang med et 1½ årligt uddannelsesforløb ”Fra GFO til Idræts-GFO” og man kan derfor forvente en øget fokus på børn, bevægelse og motorik.

Ansvarlig for siden:

Skole
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39985000,