Rygaards Skole

Der er adgang til skolen fra Bernstorffsvej, Niels Andersens Vej og Torkel Badens Vej. På både Bernstorffsvej og Niels Andersens Vej er der cykelstier og nedsat hastighed på Niels Andersens Vej til maks. 40 km/t.

Sådan færdes du omkring skolen:

Som forældre er man rollemodel for sit barn, og børn kopierer de voksnes adfærd. Trafiksikkerhed er forældrenes ansvar - brug cykelhjelm og lys og reflekser i mørke. Spænd sikkerhedsselen og overhold færdselsreglerne. Vælg en sikker rute til skole og træn den sammen. Den sikreste rute er ikke nødvendigvis den korteste, men kan være, hvor der er sti, lysreguleret fodgængerfelt eller andet, som gør vejen mere sikker. Giv barnet en god start på dagen ved at tage af sted og ankomme i god tid til skolen.

Børn, der er gamle nok, bør opmuntres til at cykle og gå mest muligt, da det styrker deres bevidsthed om trafiksikkerhed.

Skolepatruljen hjælper børnene sikkert over vejen i fodgængerfeltet på Niels Andersens Vej fra kl. 7:50 til kl. 8:00 og i lyskrydset ved Bernstorffsvej mellem kl. 8:50 og kl. 9:00. Skolepatruljen spiller en vigtig rolle med hensyn til at lære børnene bevidsthed om trafikken. Forældre og børn skal respektere og følge skolepatruljens anvisninger.

Hvis du vælger at køre dit barn i skole, er det muligt at benytte Kys og Kør zonen ved Bernstorffsvej. Her er det mellem kl. 7:30 og kl. 9:30 muligt at holde et øjeblik og hjælpe børnene afsted uden at forlade bilen. Det er også muligt at sætte barnet af på Niels Andersens Vej eller Torkel Badens Vej. Vis hensyn til dine medtrafikanter og skolens naboer ved ikke at holde og parkere ulovligt eller foran indkørsler. Der opfordres til at holde et stykke fra skolen og spadsere det sidste stykke. På den måde kan du hjælpe dit med barn med at lære om trafiksikkerhed.

Planlæg og træn skolevejen med dit barn. På kortet vises kørselsretning og ikoner for de anbefalede Kys og Kør zoner, parkeringspladser, skolepatruljer m.v. nær skolen. Klik ind på kortet og fremsøg din adresse på kikkerten. Zoom og naviger i kortet og undersøg, hvor der er gangstier, cykelstier, skolepatruljer og veje med nedsat hastighed.

Se kort over forhold omkring Rygaards Skole

Ansvarlig for siden:

Park og Vej
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988100,