Genvejsmenu

BKO Charlottenlund Fort

Skoler, institutioner og spejdere har her en mulighed for en masse spændende aktiviteter.

børn leger på BKO Charlottenlund Fort

Hvem henvender tilbuddet sig til

Tilbud om at benytte BKO Charlottenlund Fort gælder for alle Gentofte Kommunes skoler, institutioner og spejdergrupper, som har gennemført BKO kursus. 

Læs BKO Charlottenlund Fort brochure

Oplevelser og aktiviteter

BKO Charlottenlund Fort, Charlottenlund Strandpark og Charlottenlund Skov ligger op til et væld af aktivitetsmuligheder til lands, til vands og i luften.

På Charlottenlund Fort og i strandparken er det muligt at hente inspiration til teambuilding for børn og unge i aktivitetskonceptet ”Samarbejds- og tillidsøvelser” samt prøve kræfter med alternative idrætsaktiviteter organiseret i koncepterne: ”Brilliante Boldlege”, ”Fabelagtige Fangelege” og ”Suveræne Stafetter”.

På Øresund sent forår og i sommerperioden kan brugerne boltre sig i bølgen blå med sjove vand- og kajakaktiviteter, såsom kajakbasket og ”last man standing”.

Charlottenlund Skov

Skoven byder på et utal af muligheder og en anden dimension, hvor koncepter for store børne- og ungegrupper trives, og af og til krydres med lidt ekstra spænding, når aktiviteterne foregår i nattens mulm og mørke.

I Charlottenlund Skov udfordres højdeskræk og tyngdekraften i op til 20 meters højde med aktiviteter som rebklatring og rappelling, som af og til kombineres med en god kop kakao og en snack i højderne, og hvis brugerne ønsker at kombinere en dag på BKO Charlottenlund Fort med en tand mere nærkontakt og fysik, så vil aktiviteter fra konceptet ”Action Games” kunne pirre de vilde drenge og piger.

Læs her, om Praktiske forhold angående brug af BKO Charlottenlund Fort

Målsætninger for BKO Charlottenlund Fort

BKO Charlottenlund Fort er en udmøntning af Gentofte Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitiks: ”Idræt, bevægelse og motion for særlige målgrupper”, hvor der er fokus på at motivere de ikke fysisk aktive, som et led i en forebyggende indsats.

Formålet med at udvikle Charlottenlund Fort til et BKO (Bevægelsesklart Område), er at give Gentofte Kommunes børn og unge flere muligheder for at vælge et sundt og aktivt udeliv.

Gentofte Kommune ønsker at tilbyde friluftsaktiviteter med mere action end sædvanlige fritidsaktiviteter, som et nyt alternativ til de traditionelle idrætters foreningstilbud. Det er samtidig hensigten at udvide rammerne for fysisk aktivitet i udendørs miljøer i respektfuldt samspil med naturen. Målgruppen for aktiviteterne er børn og unge, som i forvejen er aktive i kommunens idræts- og spejderforeninger og dem som ikke er.

Det er hensigten, at aktiviteterne på og omkring BKO Charlottenlund Fort formidles videre af virksomheden MotivaTION, som er BKO ansvarlige, hvilket indebærer ansvar for afholdelse af månedlige BKO Åbent hus arrangementer for skoler og institutioner, BKO introduktionskurser for lærere og pædagoger samt ansvar for den daglige drift alt imens Børn, Unge og Fritid har det overordnede ansvar og håndterer de administrative opgaver.

 

Aktivitetskataloger: 

Læs her om BKO's Aktivitetskataloger

Læs her om retningslinier for: 

Baderegler 

BKO træklatringOmråde for træklatring 

Brug af BKO pusterør

Brug af sit-on-top kajakker 

 

Læs her om udstyr til udlån:

Aktivitetsudstyr

Basis friluftsudstyr 

Klatreudstyr 

Praktisk udstyr 

Vandaktivitetsudstyr

Kontaktpersoner til BKO Charlottenlund Fort, Motivation, BKO ansvarlige / Tilmelding til kurser
20 63 01 58 eller 22 33 40 84 @: info@motivation.dk

Kultur, Unge og Fritid:
Booking foregår på Skolernes Fællesnet
Har du spørgsmål til booking så henvend dig til kontaktpersonerne for BKO Charlottenlund Fort Motivation

 

Ansvarlig for siden:

Fritid
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, ,