Muskel- og ledproblemer

Visse af Gentofte Kommunes foreninger og aftenskoler tilbyder aktiviteter målrettet borgere med muskel- og ledproblemer, f. eks. gigt og osteoporose.

Blid yoga

Blid yoga er for alle aldre og kroppe. Tempoet er roligt, så alle kan være med. Du er velkommen, selvom du måtte have skader eller skavanker, der skal tages særligt hensyn til. Stillingerne kan tilpasses den enkelte. Yogaen vil være en god blanding af hatha yoga, blid hatha yoga, yin yoga samt åndedrætstræning.
Du vil opleve øvelser til at "smøre" leddene, stillinger der styrker musklerne og træner balancen, skønne stræk der øger smidigheden, masser af guidning for åndedrættet, samt en god afspænding, hvor effekten af yogaen integreres i krop og sind. Du vil blive stærkere og smidigere og opnår øget velvære i krop og sind.

Læs mere om blid yoga hos Gigtskolen

Bassintræning (AOF Gentofte)

Varmtvandsbassin for personer med muskel- og ledproblemer omkring nakke, skulder, ryg og lænd. Det er hensyntagende undervisning, der foregår på små hold, og som er målrettet personer med en fysisk skavank, der kræver en særlig opmærksomhed.

For mere information kontakt os på info@aof-gladsaxe.dk

Læs mere om AOF Gentofte-Gladsaxe-Lyngby

Kombihold afspænding/ motion i vand og på land

På dette hold er der afspænding på land i 45 minutter og efterfølgende træning i varmtvandsbassin i 45 minutter. Bassintræning er en effektiv og skånsom træningsform. Vandets bærende evne giver dig større bevægelighed og du kan lave øvelser, som du ellers ikke kan på land. Samtidig øger vandmodstanden din muskelstyrke, balance, koordinationsevne og kropsbevidsthed.

Læs mere om varmtvandstræning hos Gigtskolen

Osteoporose & gigt (AOF Gentofte)

Det er vigtigt at lave styrketræning for dine muskler, hvis du har gigt og/eller Osteoporose. Det viser nye undersøgelser. Gennem hensyntagende træning og individuel vejledning, vil du blive kyndigt vejledt til netop den træning, der forhåbentlig vil afhjælpe dig med dine smerter.

For mere information kontakt os på info@aof-gladsaxe.dk

Læs mere om AOF Gentofte-Gladsaxe-Lyngby

Rygtræning og afspænding (FOF Gentofte)

Træn din ryg stærk og smidig. Vi arbejder med konditionsgivende- og styrkende øvelser, hvor fokus især vil være på ryg-, mave-, skulder- og nakkemuskler. Øvelser for kredsløbet samt stræk- og afspændingsøvelser indgår i undervisningen.

For mere information kontakt os på 39 63 70 10.

Læs mere om rygtræning og afspænding i FOF Gentofte

Rygtræning - S-formstræning (Gigtskolen)

Undervisningen er baseret på s-forms træning, som har til formål at styrke rygsøjlens naturlige s-form. Træningen har fokus på at forbedre kropsholdningen ved at styrke muskulaturen i ben, baller, mave, ryg og arme med henblik på at forebygge og afhjælpe smerter. Undervisningen foregår på små hold og underviseren tilpasser øvelserne til den enkelte deltagers fysiske form og behov.

For mere information kontakt os via mail på kontor@gigtskolen.dk eller ring på 49 76 31 00.

Læs mere om Gigtskolen

Stavgang (Gigtskolen)

Undervisningen begynder med opvarmning og træning af den korrekte teknik, hvorefter der er fælles stavgang i parken. Deltagerne medbringer egne stave, som skal være justerbare. Undervisningen foregår på små hold og underviseren tilpasser øvelserne til den enkelte deltagers fysiske form og behov.

For mere information kontakt os på kontor@gigtskolen.dk tlf.: 49 76 31 00.

Læs mere om stavgang på Gigtskolen

Styrketræning med fokus på osteoporose (FOF Gentofte)

Undervisningen koncentrerer sig om styrkelse af vores skelet, muskler og ledbånd. Belastningen tilpasses den enkeltes form. Vi træner bl.a. med elastikker og håndvægte. Undervisningen starter med opvarmning af leddene og slutter med stræk og afspænding.

Læs mere om FOF Gentofte

Varmtvandsbassintræning (FOF Gentofte)

Træn din krop uden belastning i varmtvandsbassin og få styrke, kondition, bevægelighed og balance – samt smil på læben. Træningen foregår i varmtvandsbassin, hvilket virker smertelindrende og gør, at du kan lave bevægelser, som du ellers ikke kan på land. Alle muskler bliver trænet og smidiggjort. Desuden er varmtvandsbassintræning fantastisk til at træne stabilitet og balance.

For mere information kontakt os på 39 63 70 10.

Læs mere om varmtvandsbassintræning i FOF Gentofte

Varmtvandsbassintræning (Gigtskolen)

Bassintræning er en effektiv og skånsom træningsform. Vandets bærende evne giver dig større bevægelighed, og du kan lave øvelser, som du ikke kan på land. Samtidig øger vandmodstanden din muskelstyrke, balance, koordinationsevne og kropsbevidsthed.
Træningen består af rolige og kontrollerede bevægelser, og øvelserne tilpasses den enkeltes formåen, så skader og overbelastning undgås. Det er en ideel træningsform for personer med problemer i fx ryg, hofter, led eller muskler. Det varme vand virker smertelindrende og derfor er bassintræning særlig relevant for dig, hvis du er smerte- og funktionspåvirket i en sådan grad, at almen træning ikke er mulig.
 

Læs mere om Varmtvandsbassintræning hos Gigtskolen

Klik for at komme retur til Tilbud i foreninger og aftenskoler