Kultur for og med unge

Musikbunkeren, workshops og undervisning inden for musik, drama og billedkunst er nogle af de kulturelle aktiviteter og tilbud, som du kan deltage i som ung i Gentofte.

I Gentofte vil vi gerne være hjemsted for et godt ungdomskulturelt miljø med muligheder for oplevelse, undervisning og realisering af egne projekter.

I 2010 blev de unge sat på den politiske agenda, og der blev søsat flere forskellige projekter på blandt andet bibliotekerne. 

Involvering og medejerskab

I vores ungdomskulturelle arbejde er involvering og medejerskab et nøgleord. Vi vil udvikle projekter i samspil med de unge og bakke op om deres egne initiativer. Det gør vi ved blandt andet via Ungepuljen, hvor alle unge kan søge penge til kulturelle arrangementer. Ungepujlen finder du her.

Årets Ungdomskommune 2015

Dansk Ungdoms Fællesråd kårede i november 2014 Gentofte som Årets Ungdomskommune 2015. Prisens formål er at belønne kommuner, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges deltagelse, fritid og levevilkår.

De kulturelle tilbud til unge dækker blandt andet

 

Musikbunkeren

Ungepuljen

Vidensfestivalen Gentænk

Gentofte Bibliotekerne

Gentofte Musikskole

Drama og Billedskolen

Kulturpakker

 

Brug ungekulturkonsulenten

Også ungekulturkonsulenten spiller en aktiv rolle og udvikler, koordinerer og gennemfører kulturprojekter for og med unge. 

Spørg bare: Ungekulturkonsulent Mathias Olander, maoa@gentofte.dk.