Aktivitets- og samværstilbud

Der er forskellige muligheder for at få en aktiv og social hverdag, selvom du har et handicap, der betyder, at du ikke kan arbejde.

Gentofte Kommune har en række forskellige aktivitets- og samværstilbud til personer med handicap eller sociale problemer med behov for socialt samvær og aktiviteter i fællesskab.

Aktivitets- og samværstilbud har fokus på omsorg, pleje og social træning. Tilbuddene rummer alt fra:

  • kreative aktiviteter som keramik, smukkeproduktion og maleri
  • sansestimulerende aktiviteter
  • socialt samvær
  • udedørsaktiviteter og havearbejde
  • sang og rytmik.

Aktivitets- og samværstilbud tilbydes i praksis under mange betegnelser som dagtilbud, væresteder, sociale cafeer, varmestuer, daghjem og klubber.

Hvor kan du få mere information om de enkelte tilbud?

Følg linket "Find bo-, aktivitets- og beskæftigelsestilbud" og læs om de enkelte tilbud, som Gentofte Kommune har målrettet din funktionsnedsættelse. Du kan også læse mere om Gentofte Kommunes aktivitetstilbud til mennesker med en funktionsnedsættelse på siden "Aktiviteter, kultur og fritid" . Hvis du ønsker at få et overblik over samtlige aktivietets- og samværstilbud i landet, kan du finde dem på Tilbudsportalen.

Hvor skal jeg henvende mig?

Nogle klub og væresteder kan du frit bruge, mens du for andre tilbud skal ansøge om en plads hos Social og Handicap Myndighed. Se kontaktoplysninger nederst på siden for at få råd og vejledning. Ansøger du om et tilbud, kan du forvente at få et svar indenfor 40 arbejdsdage. Om du kan få et aktivitets- og samværstilbud afhænger altid af en individuel vurdering af dine behov.

Lovgrundlag

Lovgrundlaget for tilbud om aktivitets- og samværstilbud er Servicelovens § 104, kapitel 19.

Økonomi

Gentofte Kommune har fastlagt et serviceniveau for brugerbetaling på kommunens tilbud til voksne med handicap, sindslidelser eller socialt udsatte. Læs mere om serviceniveau for brugerbetaling.