Borgere gik efteråret i møde i en sundere udgave

I august 2017 startede Gentofte Kommune et nyt livsstilsforløb, Sund Start, med professionelle trænere, inspirationsaftener og kostprincipper med fokus på sund kost og vægttab.

Deltagerne medvirkede i én af tre forskellige træningsformer over 12 uger, fra medio august til medio november 2017:

1. ThoraxTrainer - en træningsmaskine som imiterer langrendsskiløb, 2 x 45 min. ugentligt
  2. Let løbetræning - 1 x ugentligt samt gå 10.000 skridt dagligt
  3. Gangtræning- 1 x ugentligt samt gå 10.000 skridt dagligt.

Deltagerne i Sund Start efterlevede følgende kriterier:

• var +18 år
  • havde et BMI på minimum 28 (lettere overvægtig) og/eller var fysisk inaktiv
  • kunne bevæge sig frit uden hjælpemidler
  • kunne deltage fra medio august til medio november 2017
  • scorede 6 point eller over i Netdoktors diabetestest (søg ’diabetes test’ på www.netdoktor.dk).

Projektet er afsluttet.

Løbetræning og gangtræning foregik i Bernstorffsparken, mens træningen med ThoraxTrainer foregik i Wellcome Fitness & Spa, beliggende på Philip Heymans Alle 17, 2900 Hellerup. Træningen blev varetaget af professionelle, som tilrettelagde træningen efter deltagernes niveau. Deltagerne skulle følge kostprincipper i de 12 uger, de var med i forløbet.

Projektet var et samarbejde med Wellcome Fitness & Spa, Læge Ulrich Ghisler og ThoraxTrainer Company.

Forebyggelse & Sundhedsfremme, Gentofte Kommune

E-mail: forebyggelsegentofte@gmail.com