Genvejsmenu

Sygdom

Har du brug for hjælp i forbindelse med din eller en pårørendes sygdom? Der er flere muligheder i kommunen: tidsbegrænset hjemmehjælp, diætvejledning, patientuddannelse eller genoptræning efter operation eller indlæggelse.

Efter en skade eller en indlæggelse, kan det være nødvendigt med genoptræning. Hvis du har en genoptræningsplan fra hospitalet, er det kommunens ergo- og fysioterapeuter på Tranehaven, der står for din genoptræning.

Hvis du har kronisk sygdom, kroniske smerter eller symptomer på depression eller/og angst, kan du deltage i en patientuddannelse. Du kan læse mere om patientuddannelserne på siden Patientuddannelse.

Når du bliver syg påvirker det også din arbejdssituation og din tilknytning til arbejdsmarkedet. Du kan læse mere om hvordan Jobcenter Gentofte kan hjælpe dig med at balancere dit arbejdsliv og din sygdom på siden Sygdom og Beskæftigelse

Hvis du på grund af et brækket arm, ben eller lignende ikke selv kan klare rengøringen eller tøjvasken og/eller mere personlige opgaver som fx et bad og påklædning i en periode, kan du få hjemmehjælp i en kortere periode. Det kan også være, at du har brug for sygepleje i en periode, eksempelvis til sårskift efter en operation. Hjælpen tildeles i en afgrænset periode, indtil du kan klare dig selv igen. Du kan få mere information ved at henvende dig til Modtagelsen på telefon 78 76 75 35.