Mathias Olander

Mathias er 35 år og startede i 2015 som ungekulturmedarbejder på Gentofte Hovedbibliotek. Efter seks måneder blev ungekulturdelen flyttet til rådhuset, hvor Mathias i dag er ungekulturkonsulent.

- Jeg er med til at skabe en ungekultur, hvor de unge går fra at være forbrugere af tilbud og kultur til at blive medskabende. Jeg inddrager og samskaber derfor meget med de unge og oplever, at det er en god metode til at lave arrangementer, workshops, koncerter og festivaler. Jeg inddrager også ungdomsuddannelser, f.eks. kommunens gymnasier. Det store netværksarbejde udvider hele tiden mine muligheder.

- Det kan godt lyde lidt kedeligt at arbejde i en kommune, men jeg oplever mit job som virkelig interessant. Jeg omtaler kommunen positivt i mit arbejde med de unge. En del af mit job er faktisk indirekte at brande kommunen over for de unge. Jeg har frihed til at afprøve nye ting og projekter med de unge og se, om det virker. Jeg danner netværk med mange forskellige medarbejdere i organisationen og kender mit mandat og mine rammer. Derfor kan jeg nemt inddrage eksterne samarbejdspartnere også.

- Når jeg snakker med mine samarbejdspartnere fra andre kommuner, mærker jeg, at vi i Gentofte er langt i arbejdet med de unge. Den måde, vi arbejder med opgaveudvalg, inddragelse og samskabelse på giver opmærksomhed rundt omkring.

- Jeg er ansat i en god afdeling med søde og dygtige kollegaer, og jeg har rigtig god kontakt med min leder -  lidt som en makker og sparringspartner. Det vigtigste er, at jeg kan mærke, at jeg får den opbakning og støtte, jeg har brug for – og det får jeg. Hvis idéen er god, så kan det ofte lade sig gøre at finde ressourcer og få idéen ud i livet. Jeg bliver værdsat og anerkendt for det jeg gør, og det gør mig glad i hverdagen.

- Der er også en høj grad af fleksibilitet på arbejdspladsen. Nogle gange er jeg på arbejde om aftenen, men så kan jeg holde fri på andre tidspunkter. Det passer godt ind i mit liv.