Genbrugsbutik med social profil får miljøpris

Gentofte Kommunes miljøpris 2016 og de medfølgende 25.000 kroner går i år til iGenbrug, en genbrugsbutik, der samtidig er en arbejdsplads for psykisk sårbare mennesker.

Miljøprisen gives hvert år til en virksomhed, forening eller organisation i Gentofte Kommune, som gør en særlig indsats til gavn for miljøet – og i år er de heldige vindere beskæftigelsesprojektet iGenbrug, der har fokus på både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

”Jeg er meget stolt og glad. Vi synes jo også selv, at vi har fat i noget rigtigt her, men det er dejligt at få anerkendelse for, at vores arbejde også har betydning for miljøet”, siger Charlotte Eriksen.

Hun er jobcoach og startede iGenbrug i 2012 med genbrugssalg fra en container på en parkeringsplads ved Job- og Aktivitetscenteret som et samarbejde mellem Nextjob, Genbrugsstationen og Park og Vej. Idéen var at skabe et beskæftigelsesprojekt samtidig med at skabe mere bæredygtighed.

Charlotte Eriksen modtog d. 21. december prisen sammen med nogle af de nu ca. 17 borgere, der fungerer som medarbejdere og de to øvrige jobcoaches i iGenbrug, Jørgen Amtoft og Philip Littauer.

Til gavn for miljøet og samfundet

”I iGenbrug kan vi sikre, at mennesker med psykisk sårbarhed bliver en del af arbejdsmarkedet og de får lov til at bruge deres ressourcer til gavn for dem selv, miljøet og samfundet”, fortæller Charlotte.

Det miljømæssige aspekt kommer ind i billedet ved, at brugte ting og sager indsamles via et hus på Gentofte Genbrugsstation, i stedet for, at det går til forbrænding. Alt overskud fra salget går til videreudvikling af iGenbrug.

Arbejdsplads for borgere med særlige behov

Arbejdsopgaverne er i centrum i dagligdagen hos iGenbrug. Butikken er et beskæftigelsestilbud for mennesker med særlige behov, der har brug for at arbejde i støttede rammer i en kortere eller længere periode, for at blive opkvalificeret og komme videre i arbejdslivet. Medarbejderne varetager opgaver som at tage imod de brugte ting på genbrugsstationen, fragte varer, sortere og istandsætte og siden stå for kundebetjening i butikken.

Borgmester Hans Toft overrakte prisen og de medfølgende 25.000 kr., og gav iGenbrug rosende ord med på vejen.

”Det er inspirerende at opleve en gruppe mennesker, der arbejder hårdt og kontinuerligt for at inspirere borgere til at genbruge og derved vise omtanke for miljø og ressourcer. Jeg håber, at denne pris vil bidrage til, at I fortsætter med at udvikle jeres succesfulde genbrugsbutik”.

Fakta om iGenbrug

iGenbrug, Stolpegårdsvej 24, 2820 Gentofte.
Butikken har åbent tirsdag – onsdag kl. 12 – 16, torsdag 12-18 og fredag 10-14.
I butikken på Stolpegårdsvej 24, sælges der møbler, porcelæn, kjoler, børnetøj, køkkenting, bøger, legetøj mm. iGenbrug er en del af Nextjob under Job, Aktivitets- og Kompetencecenteret JAC.

Fakta om Miljøprisen

Du kan indstille en borger, virksomhed, forening eller organisation, som har hjemme i kommunen. Ved bedømmelsen lægges vægt på, at indsatsen har været lokal og kan tjene som inspiration for andre. Prisen uddeles for særlige initiativer, som giver renere teknologi, begrænser forurening, forskønner kommunen eller som informerer og oplyser til fordel for miljøet.

Tidligere års vindere

2015 Gentofte Byttemarked
2014 1. Klampenborg Spejdergruppe og Forstbotanisk Haves Venner
2013 Ejerforeningen Jagtparken for klimatilpasningsløsning

Husk, hvis du vil vide mere om, hvad der generelt sker i kommunen på klima- og miljøområdet, kan du følge facebooksiden Klima og bæredygtighed i Gentofte Kommune.

Ansvarlig for siden:

Natur og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988575,