Ungerådgivningen headspace er åbnet i Gentofte

Den 2. november åbnede ungerådgivningen headspace i Gentofte. headspace er kommet til byen for at give børn og unge mellem 12 og 25 år flere muligheder for nogen at tale med om store såvel som små problemer i hverdagen.

Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen fra 12-25 år, der er drevet af mere end 450 frivillige på landsplan og få fastansatte. I headspace er ingen problemer for store eller små, alt foregår på unges præmisser, og der er ingen ventetid og journaler. 

Siden 2013 har headspace hjulpet børn og unge landet over med alt fra kærestesorger og konflikter til kaotiske tanker og psykiske problemer. Initiativet forsøger at fremme de 12-25-åriges mentale helbred, og det har der indtil videre været stor succes med.

Og der er god grund til at gøre noget. De seneste år har flere undersøgelser vist, at antallet af unge, der kæmper med psykiske problemer, er voksende. Flere og flere får angst, depressioner og føler sig stressede. Og flere og flere unge giver udtryk for, at de mistrives, at de skader sig selv, og at de har lavt selvværd.

Samspil med En Ung Politik 

Etableringen af headspace Gentofte ligger godt i tråd med Gentofte Kommunes nye ungetiltag, En Ung Politik, der blev vedtaget i maj 2016, og som blev udviklet i et samarbejde mellem unge og politikere, hvor der netop blev peget på, at den tidlige forebyggelse var vejen frem.

Lige nu er headspace på Hellerupvej i gang med at rekruttere frivillige, der bliver uddannet til at rådgive de unge.

headspace i hele landet 

Siden starten i 2013 har headspace været i kontakt med mere end 27.000 unge. Udover headspace Gentofte findes headspace i Aabenraa, Aalborg, Albertslund, Ballerup, Billund, Esbjerg, Greve, Helsingør, Herlev, Herning, Horsens, Hvidovre, København, Odense, Roskilde og Rødovre.

Kontakt, hjemmeside og Facebook 

Besøg headspace Gentoftes hjemmeside

Besøg headspace Gentoftes Facebookside

På billedet: Mikkel, 21 år og ny frivillig i headspace.

Foto: Laurids Simonsen.