Ordrup Bibliotek åbner som nøglebibliotek

Fra 1. oktober kan du benytte Ordrup Bibliotek både tidligt og sent. Biblioteket åbner som nøglebibliotek, og samtidig justeres åbningstiderne på alle fem nøglebiblioteker i Gentofte, med åbningstid fra kl. 6.00 til 24.00.

Når Ordrup Bibliotek åbner som nøglebibliotek den 1. oktober er det det femte og sidste i række af nøglebiblioteker i Gentofte.

Med åbningen kan man få adgang til biblioteket udenfor den betjente åbningstid - her kan man låne og aflevere via selvbetjening, og man kan naturligvis bruge biblioteket til at læse, studere eller arbejde.

Leder af Gentofte Bibliotekerne Thomas Angermann er glad for, at Ordrup Bibliotek nu er klar til at møde borgerne med mere fleksibilitet: 

"Det har været et større projekt at få biblioteket klar, og vi ved, at mange har set frem til det. Nu er vi på plads, og vi er dermed i havn med alle vore fem nøglebiblioteker. Vi ved af erfaring, at mange efterspørger mulighed for lige at kunne aflevere en bog, hente en film eller få et par timers arbejdsro en aften, og det behov kan vi nu imødekomme, også i Ordrup".

Tilgængelighed og fleksibilitet kendetegner nu hele huset: Det er også blevet muligt at booke hallen og multisalene til fx badminton, fodbold, basket eller yoga - tider og priser findes på www.wannasport.dk eller via appen Wannasport.

Gå på biblioteket 18 timer i døgnet

Samtidig med at den første bruger lukker sig ind på Ordrup Bibliotek med sit sundhedskort, justerer Gentofte Bibliotekerne åbningstiderne for nøglebibliotekerne.

Fremadrettet er der åbent for selvbetjening mellem kl. 6.00 og 24.00 alle dage, mens den betjente åbningstid bliver mandag til torsdag kl. 11.00 -17.00, fredag kl. 11.00 -15.00 og lørdag kl. 10.00 -14.00.

Søndag vil der kun være åbent for selvbetjening. På Hovedbiblioteket er der åbent med betjening som hidtil.

"Vi har en forpligtelse til hele tiden at udvikle bibliotekerne, så vi på bedste vis matcher vores borgeres behov og dagsrytmer. Vi ved, at mange har en travl hverdag og derfor tror vi på, at den udvidede adgang vil være til gavn for mange. Men vi ved også, at det er vigtigt at kunne få god rådgivning af en bibliotekar, så den mulighed skal selvfølgelig også være der. Vi følger besøgsmønstrene tæt - ikke mindst de kommende måneder", siger Thomas Angermann. 

De nye åbningstider kan også ses på bibliotekernes hjemmeside