Lions Club Hellerup får Initiativprisen 2019

Årets Initiativpris går til Lions Club Hellerup, som gennem mange år har skabt både oplevelser og muligheder for andre gennem velgørenhed og samfundsengagement.

Til Kultur & Festdage sidst i juni får Lions Club Hellerup overrakt Gentofte Kommunes Initiativpris. De får prisen for deres frivillige arbejde til gavn for mange andre.

Lions Club Hellerup står bag en lang række aktiviteter i Gentofte - aktiviteter, der giver mulighed for uddeling af beløb til velgørende formål: Genbrugsbutikken på Smakkegårdsvej, loppemarkeder, kunstauktioner, en årlig fest i Rådhushallen på Gentofte Rådhus, æbleskivesalg, når julemanden tænder træet samme sted og en ordning med lokale Meny-supermarkeder, hvor du kan donere din flaskebon til Lions. Alt sammen aktiviteter, hvor alle indsamlede midler går videre til gode formål.

Sidste år gav pantordningen fx et flot beløb til UNICEF Bys indsamling til Østgrønlands børn, i år går alle donerede pantpenge til diabetesformål.

Lions er ikke en loge, det er en klub - og der er Lionsklubber over hele verden. Alle medlemmer arbejder frivilligt og hver en krone, du giver til en Lions-aktivitet, går ubeskåret videre til nogen, der har behov. For et par måneder siden arrangerede Lions Club Hellerup en kunstauktion til fordel for et projekt i Gentofte Kommune, der har fokus på kampen mod misbrug blandt børn og unge.

Lions Club Hellerups indsamlede midler har skabt nye muligheder for borgere både i Gentofte og andre steder: Gentoftes plejehjem og institutioner for ældre samt Lukashuset er blandt lokale modtagere, mens fx værestedet Reden på Vesterbro, Østgrønlandske børn og et skoleprojekt i Panama rækker ud i verden.

En pris, der skal gives videre

Nu får Lions Club Hellerup Gentofte Kommunes Initiativpris og det glæder medlemmerne:

Trein Raagaard Madsen er Lions Club Hellerups præsident, og hun siger:

"Jeg blev ringet op af Hans Toft, og jeg blev helt forbavset. Men det var jo en dejlig nyhed, at vi skulle have initiativprisen i år. Det er vi super glade for. Det er et godt skulderklap. Vi har et rigtig godt samarbejde med Gentofte Kommune", fastslår Trein Raagaard Madsen. 

Kasserer Bent Jespersen fortsætter: 

"Vi håber, at prisen kan være med til at skabe øget opmærksomhed om Lions aktiviteter og det vi støtter. Og så har vi den holdning, at de penge der følger med skal vi give videre. Så lige nu diskuterer vi, hvilket værdigt formål prisens midler skal gå til. For os handler det altid om at give det videre".

Borgmester Hans Toft siger:

"Lions Club Hellerup skaber både oplevelser, gode aktiviteter og nye muligheder for mange andre gennem deres mange initiativer. De involverer på forbilledlig vis både civilsamfund, erhvervsliv og kommunen, og det er alt sammen med til at skabe positiv sammenhæng. Det er en stor fornøjelse at anerkende Lions Club Hellerup med Initiativprisen i 2019".

Prisoverrækkelse under Kultur & Festdage

Borgmester Hans Toft overrækker Initiativprisen til Lions Club Hellerup i forbindelse med Kultur & Festdage søndag den 23. juni kl. 13 i Rådhushallen på Gentofte Rådhus. Umiddelbart efter er der koncert med Det Kgl. Teaters publikumsorkester. Alle er velkomne.

Om Gentofte Kommunes Initiativpris 

Gentofte Kommunes Initiativpris er blevet uddelt årligt siden 2008. Prisen går til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsats for lokalsamfundet, fortrinsvis inden for det sociale eller kulturelle område, eller for en særlig indsats indenfor idræts- eller erhvervslivet. Udover æren får prismodtageren 25.000 kr.