Repair Café Hellerup modtager Miljøprisen 2019

Repair Café Hellerup modtog onsdag aften Gentofte Kommunes Miljøpris sammen med en check på 25.000 kr. overrakt af Borgmester Hans Toft på Kommunalbestyrelsens vegne.

Miljøprisen blev uddelt for niende gang og er en anerkendelse af de mange frivillige ildsjæle, som hver dag yder en stor indsats for at skabe bæredygtige initiativer lokalt.

Forlæng levetiden på ting og sager

Repair Café Hellerup blev stiftet i 2018 af lokale frivillige og er et fællesskabsprojekt, som gør op med brug-og-smid-væk-kulturen. I stedet for at brugere går ud og køber nyt, når det gamle går i stykker, tilbyder de frivillige i reparationsværkstedet gratis at hjælpe med at reparere. På den måde får tingene forlænget deres levetid til glæde for både brugere og miljø.

Siden foreningen blev stiftet for godt et år siden, har brugere den 1. og 3. lørdag i måneden kunnet besøge reparationscaféen for at få repareret alt lige fra telefoner, brødristere, lamper, smykker til møbler. Og er der huller i ynglings kjolen, er der også syersker i caféen, som byder ind med deres evner.

Kommet godt fra start

På trods af foreningens relativt korte levetid på lidt over et år, så har de frivillige initiativtagere formået at skabe et helt unikt fællesskab med over 30 frivillige, der med glæde deler ud af deres tekniske kunnen over for borgere og måske kommende frivillige.

Lige fra starten af har der været positiv opbakning fra borgerne, som stod i kø for at få repareret deres elskede radio eller brødrister, som ikke virkede mere. Det har vist sig, at der var et behov for mange har ønsket at beholde deres ting, frem for at skynde sig at købe nyt.

Repair Café Hellerup er tillige et godt eksempel på et initiativ, der peger direkte ind i flere af FN’s 17 verdensmål: nr. 11 om ’Bæredygtige byer og lokalsamfund’ og endvidere verdensmål nr. 12 ’Ansvarligt forbrug og produktion’.

Repair Café Hellerup har skiftet navn (tidligere Repair Café Gentofte) for at tydeliggøre, at de holder til i Hellerup og for at give plads til, at andre bydele i Gentofte kan få deres egen Repair Café. 

Repair Café Hellerup holder til i loftslokalet på Byens Hus, Hellerupvej 24, og næste arrangement løber af stablen den 21. december kl. 13-16.

Læs mere på hjemmesiden: www.repaircafehellerup.dk og hold også øje med Repair Cafés Facebookside 

Foto: De frivillige kræfter bag Repair Café Hellerup modtager miljøprisen.

 

Ansvarlig for siden:

Natur og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988575,