Mindeord om Ole Stephensen

Læs borgmester Hans Tofts mindeord om Ole Stephensen.

Det er med stor sorg, at jeg har modtaget den triste meddelelse om Ole Stephensens pludselige og alt for tidlige død.

Som nyt medlem af Gentofte Kommunalbestyrelse ved sidste valg blev Ole meget hurtigt dybt respekteret og vellidt af både politiske kolleger og af medarbejdere i kommunen. Ole satte sig med stor energi grundigt ind i de politiske sager og havde altid en seriøs, saglig og anerkendende tilgang til det politiske arbejde. Han var meget vidende og brugte også i sit politiske arbejde sin journalistiske baggrund til meget hurtigt at søge ind til kernen i en sag. Han var på en og samme tid både visionær og kreativ, men havde også en udpræget sans for, hvad der var realistisk.

Ole havde stor nysgerrighed og respekt for andres synspunkter og for medarbejdernes arbejdsområder og faglige viden – det var ligegyldigt, om det var pædagogen i en vuggestue eller en specialist på rådhuset, så var Ole interesseret og altid venlig og oprigtig.

Det var altid velovervejet, når Ole tog ordet, og der blev lyttet intenst fra alle sider. Hans røst var altid hans egen. Han hvilede i sig selv med et meget stærkt socialt værdisæt. Og han var i stand til i kraft af sine mange erfaringer og meget store almenviden at bidrage til enhver samtale, hvad enten det var smalltalk eller væsentlige samfundsemner.

Ole havde altid hjertet med – også i sit politiske arbejde. Han var et helt igennem rart og varmt menneske. Og vi vil savne hans humor og evne til med ganske få ord at sprede en god stemning på ethvert møde – uden at tage opmærksomheden fra de emner, der skulle behandles. Alle trivedes i Oles selskab, som man altid blev beriget af.

Ole Stephensen var en ægte lokal ildsjæl og satte igennem mange år et stort præg på Gentofte Kommune –ikke mindst på bydelen Vangede, hvor han boede. Ole var med til at stifte foreningen Vangedes Venner og bidrog til et væld af aktiviteter og et stort fællesskab i Vangede, blandt andet i frivilligcaféen, Café Caféen, på Vangede Bygade.

Vi vil mindes Ole med den allerstørste respekt og taknemmelighed for hans indsats igennem de mange år i Gentofte Kommune.

Ole vil blive meget savnet i den konservative gruppe og i kommunalbestyrelsen og blandt medarbejdere i Gentofte Kommune. Vores tanker og dybe medfølelse går til Oles hustru og døtre og deres familier.

Æret være Oles minde.

Hans Toft
Borgmester.