Fodbold Fulton har vundet fodfæste i Gentofte

Bakkegårdsskolen inviterer interesserede elever til informationsaften om den nye fodboldklasse på 7. årgang den 4. februar kl. 17.

"I Gentofte Kommune tror vi stærkt på idrættens værdi i bredeste forstand. Den er grundlaget for en sund livsstil, udvikler sociale kompetencer og danner netværk. Med Fodbold Fulton har vi taget skridtet videre og integrerer idrætten i et læringsperspektiv - og vi har set, at det virker", siger borgmester Hans Toft.

Akademiet Fodbold Fulton er et treårigt undervisningstilbud på Bakkegårdsskolen, der strækker sig fra 7. til 9. klasse og er karakteriseret ved, at eleverne både er en skoleklasse og et fodboldhold, der træner i skoletiden og spiller kampe under DBU.

Fulton, som det hedder i daglig tale, har eksisteret i snart 6 år, og efter sommerferien etableres et nyt forløb - fortsat på Bakkegårdsskolen og med samme erfarne lærerteam.

Fællesskabet i centrum

Børn lærer ikke ens, og for nogle er det en udfordring at skulle være en del af et stille klasseværelse mange timer om dagen. Fodbold er til gengæld en aktivitet, der med sine enkle og klare rammer kan forene, udvikle og motivere - også fagligt.

Dette er overbevisningen i Akademiet Fodbold Fulton, som er grundlagt af journalist og aktiv leder i HIK, Christina Wex, samt de to tidligere professionelle fodboldspillere Lars Høgh og Brian Laudrup. I Gentofte er konceptet implementeret i tæt samarbejde med Gentofte Kommune, Bakkegårdsskolen, HIK og GVI.

Klassens tre lærere, Jesper Walbum, Nick Christensen og Peter Rømer, dækker alle fag i alle tre år, og da der altid er to lærere i timerne, kan man lave differentieret undervisning efter behov.
De tre er samtidig særdeles kyndige fodboldtrænere, så også den fodboldmæssige del er på et meget højt plan.
 
"Forløbets succes bygger på et stærkt fællesskab, som opstår, når elever og lærere samles om en fælles interesse, og man tilbringer mange timer sammen både i klasseværelset og på fodboldbanen. Samtidig er forældrene en aktiv del af hverdagen, fordi de blandt meget andet bakker op om holdets fodboldkampe", fortæller Christina Wex.
 

Målet er frit valg af ungdomsuddannelse

I Fulton er pensum det samme som i andre klasser med samme alder, og tilbuddet er derfor fuldt adgangsgivende til en ungdomsuddannelse.

Netop nu er det nuværende Fulton-hold i gang med de allersidste måneder, der udover eksaminer også afsluttes med en tur til en af fodboldens højborge, Barcelona. Vel at mærke en tur, som drengene i vid udstrækning selv har sparet sammen til ved blandt andet at arrangere futsalstævner, bankospil og loppemarked. For det er nemlig også en del af det at være Fulton-elev; at man tager ansvar og bidrager til fællesskabet, på fodboldbanen såvel som uden for.

Informationsaften om Fodbold Fulton

Der er informationsaften for nye elever til den kommende 7. klasse mandag den 4. februar kl. 17-18 på lærerværelset på Bakkegårdsskolen, Skolebakken 20, 2820 Gentofte. Alle er velkomne. Læs mere om fodboldklassen på www.gentofte.dk/fodboldfulton.