Unge opfordres til coronatest

Smittetallet er for tiden stigende i hele Hovedstadsområdet og særligt blandt unge.

Derfor opfordrede sundhedsmyndighederne på et pressemøde den 1. december alle unge mellem 15 og 25 år i 17 kommuner i Hovedstadsområdet, herunder Gentofte Kommune, til at lade sig teste for corona inden jul. Opfordringen blev givet til alle unge i aldersgruppen – også til dem, der ikke har symptomer.

Husk, at du kan bestille tid til test på coronaprover.dk

Pop-up teststeder på vej

Parallelt med de faste teststeder, arbejder kommunen sammen med sundhedsmyndighederne om at etablere pop-up teststeder målrettet unge, hvor det ikke er nødvendigt at bestille tid på forhånd.
Følg med her på siden, hvor vi bringer nyt om situationen, så snart aftalerne er på plads. Eller følg vores Facebookside, hvor vi også vil bringe nyt om de kommende teststeder.

Unges idræts- og fritidsmuligheder indskrænkes

Fra den 7. december gælder nye regler for unges idræts- og fritidsliv. Det nuværende forsamlingsloft på 50 personer gældende for unges idræts-og fritidsaktiviteter sættes ned til 10 personer. Det ventes at få konsekvenser for mange idræts- og fritidsaktiviteter, ikke mindst holdsport som fx fodbold og håndbold. Kommunen bistår i den forbindelse de lokale foreninger og klubber, der selv melder ud til medlemmerne, hvordan den nye situation håndteres lokalt.