Haver parker og natur

Gentofte er en grøn kommune med et stort antal offentlige grønne områder i form af parker, naturområder, haveanlæg, kirkegårde og legepladser. Her har du rig mulighed for rekreative oplevelser og for at nyde naturen på tæt hold.

Øregård Park

Øregård Park er anlagt i romantisk engelsk landskabsstil i starten af 1800-tallet omkring Øregård, der i dag fungerer som museum. Her kan du spadsere på de mange stier og gå gennem forskellige bevoksninger med skift mellem lys og skygge.

Læs mere om Øregård Park

Charlottenlund Strandpark

Charlottenlund Strandpark ligger mellem Charlottenlund Skov og Øresund. Her er et mylder af solbadende mennesker på de gode sommerdage, og de åbne plæner danner rammen for et væld af fritidsaktiviteter.

Læs mere om Charlottenlund Strandpark

Bernstorffsparken

Med sine åbne vidder, skovagtige bevoksning og levn fra den gamle herskabelige køkkenhave byder Bernstorff Slotshave både på oplevelser for friluftsfolket og for de kulturhistorisk interesserede.

Læs mere om Bernstorffsparken

Dronning Louises Rosenhave

I Bernstorffsparken kan du blandt andet besøge Dronning Louises Rosenhave. Dronningen planlagde i slutningen af 1800-tallet selv den smukke, historiske rosensamling, som ligger lige op ad tehuset

Læs om Dronning Louises Rosenhave

Hellerup Strandpark

Hellerup Strandpark er en fin perle, hvor man kan opleve ro og frodighed i den smukt anlagte staudehave og rosenhave. Op ad blomsterhaverne findes en bred vifte af sejlsportsaktiviteter, tennisbaner og en velbesøgt badestrand.

Læs mere om Hellerup Strandpark

Gentofte Sø

Gentofte Sø er kommunens største naturområde, som rigtig mange borgere bruger til motion, leg, afslapning og naturoplevelser. Området er udpeget som Natura 2000-område, og er derfor pålagt særlige krav om bevaring og udvikling af naturindholdet.

Læs mere om Gentofte Sø

Gentofte Park - Folkeparken

Parken danner en harmonisk overgang fra Gentofte Bymidte til ned til Gentofte Sø. Parken er et rart og meget brugt opholds- og udsigtssted, hvor du kan slappe af. Du kan også besøge parkens legeplads, eller kigge på søens mange ænder, svaner og gæs.

Læs mere om Gentofte Park - Folkeparken

Dyssegårdsparken

Dyssegårdsparken er en lokal park, hvor du kan tage et i hvil i det grønne, lufte hunden eller løbe en tur. I parken veksler det mellem åbne arealer og mere lukkede rum, mellem græsplæner og skov med store træer.

Læs mere om Dyssegårdsparken

Jægersborg Dyrehave

Jægersborg Dyrehave er en del af den oprindelig urskov, som oprindeligt dækkede Nordsjælland og Gentofte Kommune. Dyrehavens samlede areal udgør ca. 1.100 ha. og viser den enevældige kongemagts interesse for skove – bl.a. som jagtterræn. Områdets jagtterræn blev i 2015 optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Læs mere om Jægersborg Dyrehave

G.N. Brandts Have

Haveanlæg med særlig havekunstnerisk kvalitet. Haven er anlagt 1914-1930 af G.N. Brandt, der ikke blot var stads- og kommunegartner i Gentofte, men også en af Danmarks fremmeste havearkitekter.

Læs mere om G.N. Brandts Have

Forstbotanisk Have

Forstbotanisk Have ligger som en lomme i Charlottenlund Skov. Den blev i 1799 anlagt som et arboret (en træ-botanisk have), til brug for undervisning på Københavns Universitet.

Læs mere om Forstbotanisk Have

Mariebjerg Kirkegård

Mariebjerg Kirkegård er i kulturkanonen udpeget som et af de ti mest betydningsfulde arkitekturværker i Danmark. Mariebjerg er opført i årene 1926-1936 under ledelse af havearkitekt G.N. Brandt.

Læs mere om Mariebjerg Kirkegård

 

Ansvarlig for siden:

Park og Vej
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988100,