Bernstorffsparken

Med sine åbne vidder, skovagtige bevoksning og levn fra den gamle herskabelige køkkenhave byder Bernstorff Slotshave både på oplevelser for friluftsfolket og for de kulturhistorisk interesserede.

Bernstorff Slotshave eller Bernstorffsparken, som den ofte kaldes i dag, blev anlagt i slutningen af 1760’erne i fransk rokokostil – en havestil som netop var kommet til Danmark på det tidspunkt.

Bernstorff-familien var meget optagede af havedyrkning og indførte eksotiske frugter og træsorter, der aldrig før havde været plantet i Danmark på daværende tidspunkt. Da Christian 9. overtog haven i 1854 var en stor del af de eksotiske vækster gået tabt.

Den første kongelige haveinspektør Rudolph Rothe besluttede derfor, at haven skulle bevares som et stykke sjællandsk natur med store græsklædte sletter omgivet af dansk skov. Og netop sådan fremtræder Bernstorff Slotshave i dag.

Med sine åbne vidder, skovagtige bevoksning og levn fra den gamle herskabelige køkkenhave byder Bernstorff Slotshave både på oplevelser for friluftsfolket og for de kulturhistorisk interesserede. Haven bruges flittigt til løbeture og lange gåture, og mange af havens brugere kommer også for at lufte hund.

I sommerhalvåret er de store plæner et oplagt mål for skovture, og om vinteren er kælkebakken ved gartneriområdet et populært sted for børnefamilier.

Kilde: Styrelsen for Slotte og Kulturejendommes hjemmeside.

Ansvarlig for siden:

Park og Vej
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988100,