Gå til hoved indhold

Grøn, bæredygtig og klimaansvarlig kommune

Vi arbejder for grøn og bæredygtig udvikling, lokalt og konkret og går sammen om at forbruge ansvarligt, så vi minimerer vores forbrug af naturressourcer.

Vores fokus

Vi gør Gentofte Kommune til en grøn, bæredygtig og klimaansvarlig kommune på flere måder:

 • Vi omsætter FN’s globale verdensmål til lokal handling og tager ansvar i kampen mod klimaforandringerne.
 • Vi energirenoverer bygninger, omlægger til fjernvarme og præsenterer snart en ny affaldsplan med fokus på, hvordan vi i endnu højere grad forebygger og genanvender affald.
 • Vi fremmer mobilitetsløsninger, så vores transport bliver mere grøn, nem, sund og sikker.
 • Vi tilpasser vores by til mere ekstremt vejr.

Aktuelt

 • Ny Klima- og Energiplan

  DK2020- klimaplan er på vej, og målet er, at Gentofte Kommune er klimaneutral i 2050. Gentofte er udvalgt til at deltage i DK2020-projektet sammen med 45 danske kommuner og øger dermed det stærke fokus på den grønne omstilling sammen med borgere og lokale aktører.

  Se nyheden 'Gentofte med i DK2020'
 • FN’s verdensmål i Gentofte

  Vi omsætter de globale verdensmål til lokal handling. I fodboldklubben, på villavejen, i virksomheden, børnehaven, byrummet, plejecentret og derhjemme. Vi kan hver især gøre meget, og i fællesskab kan vi gøre endnu mere for at skabe en verden i social, økonomisk og miljømæssig balance.

  Besøg hjemmesiden verdensmaal.gentofte.dk
 • Podcast: Hvordan leder vi bæredygtig udvikling?

  Gentofte Kommune vil gerne omsætte verdensmålene til konkret og lokal handling. Det kræver, at vi alle lærer nyt og deler viden. I podcasten ’Hvordan leder vi bæredygtig udvikling?’ lytter vi til nogle af dem, der har allerstørst erfaring med, hvordan vi griber opgaven an.

  Lyt til podcast om ledelse af bæredygtig udvikling

Vil du vide mere?