Gå til hoved indhold

Du kan nu brevstemme til Kommunal- og Regionsrådsvalget 2021

Fra i dag, tirsdag den 5. oktober, kan du afgive din brevstemme i Kommuneservice på Gentofte Rådhus eller på ét af kommunens biblioteker. Sidste frist for at brevstemme er fredag den 12. november.

Du skal medbringe legitimation, f.eks. pas, kørekort eller sundhedskort for at brevstemme. Det er ikke nødvendigt at have modtaget valgkort for at kunne brevstemme.

Åbningstider for brevafstemning

Du kan brevstemme inden for Kommuneservices almindelige åbningstid:

Mandag til onsdag: kl. 8-16
Torsdag: kl. 8-18
Fredag: kl. 8-14

Derudover har Kommuneservice åbent for stemmeafgivning følgende dage:

Lørdag den 23. oktober: kl. 9-12
Lørdag den 30. oktober: kl. 9-12
Lørdag den 6. november: kl. 9-14
Torsdag den 11. november: kl. 18-20
Fredag den 12. november: kl. 14-20

Det er også muligt at afgive din brevstemme på et af kommunens biblioteker. Se oversigt over kommunens biblioteker og åbningstider på genbib.dk.


Brevafstemning i hjemmet

Vælgere, der på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke vil kunne møde frem på afstemningsstedet, kan brevstemme i hjemmet.

Vælgere, der har mulighed for at brevstemme på sygehuse og under dagophold på plejehjem, kan ikke brevstemme i eget hjem.

Vælgere, der er i stand til at møde frem på afstemningsstedet, men som på grund af manglende førlighed, svagelighed eller lignende ikke kan bevæge sig ind i valglokalet eller stemmerummet, kan foretage stemmeafgivning umiddelbart uden for stemmelokalet. Disse vælgere vil derfor ikke i almindelighed kunne brevstemme i hjemmet.

Ansøg om at brevstemme i hjemmet

Hvis du ønsker at brevstemme i hjemmet, skal du indsende en ansøgning til kommunen.

Hent ansøgningsskema til anmodning om at brevstemme i hjemmet.

Skemaet kan også fås ved at kontakte Kommuneservice. Du kan også anmode om at brevstemme i hjemmet via telefon eller e-mail til Kommuneservice.

Ansøgningen/anmodningen skal sendes til Kommuneservice senest torsdag den 4. november 2021 kl. 18. Hvis kommunen har modtaget din ansøgning inden for fristen, vil du herefter modtage en meddelelse om, hvilken dag brevafstemningen i hjemmet vil foregå.

 

Kontakt Kommuneservice

Har du spørgsmål i forbindelse med brevstemmeafgivningen kan du henvende dig til Kommuneservice på telefon 39 98 00 00  eller på mail til kommuneservice@gentofte.dk

Læs mere