Affald og Genbrug

Genbrug er godt for miljøet og økonomien i affaldsordningerne. Du kan her på siderne se, hvornår affaldet hentes hos dig, bestille ekstra affaldssække, se åbningstider på genbrugsstationen og meget mere.

Vintersække og snerydning

I løbet af november har villaer og rækkehuse fået en pakke med to vintersække. Du kan bruge sækkene, hvis der kommer så kraftigt snefald, at det ikke er muligt for vores renovatør at hente affaldet.

I tilfælde af sne er det også vigtigt, at du som grundejer husker at rydde sne og gruse på vejen hen til dine beholdere. Er vejen ufremkommelig, kan renovationsarbejderen ikke tømme dine beholdere.

Du kan læse mere om, hvilke krav din adgangsvej skal leve op til her

M. Larsen hedder nu Remondis

M. Larsen, som står for afhentning af affald i Gentofte Kommune er blevet del af en tyskejet virksomhed og skifter navn til Remondis.

 

Remondis A/S beskæftiger sig bl.a. med indsamling, transport og genanvendelsesløsninger for affald.

 

I forbindelse med navneskiftet er renovationsbilerne og renovationsarbejdernes tøj forsynet med det nye navn og logo. Der vil ikke være ændringer i afhentningen af affald. Det fortsætter som hidtil.

Affaldsportalen – App til din smartphone

Hent vores app ’Affaldsportalen’ med info om dit affald og en masse muligheder for selvbetjening.

Find appen i App Store / Google Play. Læs mere om, hvad du kan bruge Affaldsportalen til her. 

Udvidede åbningstider på genbrugsstationen

Gentofte Genbrugsstation giver dig mulighed for at aflevere affaldet uden for almindelig åbningstid, fra kl. 7 om morgenen og til kl. 21 om aftenen. I disse tidsrum er genbrugsstationen ubemandet, så du skal selv lukke dig ind.

Husk! Tilmeld dig adgang uden for almindelig åbningstid

For at få adgang skal du først tilmelde dig med dit navn og mobilnummer. Læs mere og tilmeld dig adgang uden for almindelig åbningstid.

Åbningstider på genbrugsstationen

Beholder til plast og metal

Villaer og rækkehuse har fået en ny beholder til separat indsamling af plast og metal. Beholderen er magen til den todelte beholder til papir og glas og tømmes samme dag hver 4. uge.

Pladsmangel i de todelte beholdere? 

Hvis du gentagende gange har mere plast end der kan være i din plast- og metalbeholder, er det muligt at få en anden beholderløsning. Læs mere her.

Få svar om sortering i Affalds ABC'en

Er du i tvivl om, hvordan en bestemt affaldstype skal sorteres, kan du få svar i den nye Affalds ABC.

Søg i Affalds ABC'en.

Se din affaldskalender

Se en kalender med afhentningsdatoer for de forskellige affaldsordninger på din adresse her. 

Spørgsmål og svar om affald

Vi har listet de oftest stillede spørgsmål om affald på en side for sig. Det er værd at tjekke, om dit spørgsmål bliver besvaret her.

Erhvervsaffald

Her kan du læse om erhvervsaffald.