Rosenhaven

Rosenhaven, der indrammes af pergolaer, er udformet som rosenrabatter omkring et centralt, smalt græsbånd med smukke sandstensvaser.

Rosenhaven

Ejerforhold

Rosenhaven er tegnet af G.N. Brandt og blev indviet i 1918.

Havens indhold og kvaliteter

Haven er anlagt stramt symmetrisk omkring en akse vinkelret på Øresund. Aksen forstærker det lange kig ud over Sundet, og samtidig sættes udsigten i en smuk ramme af den tværgående pergola.

Havens midterakse er helt bevidst udformet meget markant, idet en rosenhave let får et diffust eller rodet udseende på grund af de mange forskellige og ofte stærke farver, som er karakteristiske for roser.

Der er i alt plantet 40 forskellige rosensorter, heraf 2 sorter af slyngroser. Rosensorterne er udvalgt på den måde, at de repræsenterer de sundeste og bedste roser, der er i handlen i dag, og som kan virke som inspiration.

Rosensorterne er placeret således, at de lyse roser står nærmest vandet og fremhæver derved det smukke, klare lys fra Øresund. Fra hvidt skifter rosenfarverne til gult, rosa og orange for at afslutte med dybrøde roser i havens vestlige ende.

Midterpartiet består af rabatter med Fairyroser samt lavendelhække om et fint græstæppe. De to krukker på græsarealet menes at stamme fra Amalienborg, hvor i alt 8 vaser var placeret over slottets 4 indgangspartier.

For at give rosenhaven en ekstra attraktion i det tidlige forår, er der lagt hvide og blå krokus i et stramt mønster, som understreger havens strenge symmetri.

Beliggenhed

Hellerup Strandpark ved Onsgårdsvej. Hellerup sogn.

Tilgængelighed

Området er tilgængeligt for gangbesværede.