Legepladsen i Øregård Park

Legeplads med kunst i den nordlige del af Øregård Park ud til Strandvejen. Den er ret stor og byder bl.a. på klatreskulptur, konkylie-legehus, Tarzan-bane i junglen og kommunens højeste klatretårn. Både til større og mindre børn. Renoveret i 2013.

Klatrekuppel

Den kuppelformede klatreskulptur og det kridhvide konkylie-legehus er noget af det første, man får øje på. Begge er udformet af billedkunstneren Henrik Øhlers sammen med børn fra Hellerup Skole. Den hullede kuppel inviterer til en klatretur op på toppen – eller et dyk ind i mørket under kuplen, hvor sollyset danner et fint prikmønster på sandet. I samme område er der gynger til store og små – og hængekøjer til en lille pause.

Bagest på legepladsen fører en klatrerampe over bakken til Tarzan-junglebanen, som snor sig ind i buskadset mellem de store træer. Her kan man svinge sig i rebene, balancere på træstammer og hoppe fra sten til sten. Eller fortsætte ad de små stier videre ind mellem buskene og gemme sig lidt for verden.

I den anden side af legepladsen hersker udsynet. Her kan man lege på bakken, der dækker et stort beskyttelsesrum, eller klatre op i tårnet og få udsigt næsten til Øresund. Rutsjebanen ned igen er lang nok til, at det kildrer lidt i maven.

Legepladsen er indhegnet. Lige uden for hegnet er der en lille forsænket plads med asfalt, som er oplagt til f.eks. rulleskøjtetræning eller en omgang minifodbold.

Ude i parken knejser Øregaard Museum på toppen af bakken. Museet er indrettet i et gammelt landsted og rummer en stor samling kunst med motiver fra København og byens nordlige omegn. Cafeen giver mulighed for en pause med lidt at spise og drikke og kræver ikke billet til museet.

Legeredskaber:
Klatreskulptur
Legehus i konkylieform
Tarzan-bane
Kæmpe klatretårn med rør-rutschebane
Alm. rutchebane
To mini-karruseller til en person
Fugleredegynge
To almindelige gynger
To babygynger
To hængekøjer
Bronzeskulptur af trold

Her finder du legepladsen:

Her finder du legepladsen i Øregård Park

Andre legepladser i denne del af kommunen: Hellerup Strandpark