Kultur der Dur

Kultur der Dur er aflyst i 2020 på grund af COVID-19. Festivalen vender tilbage i 2021.

Over tusind feststemte mennesker mødes hvert år i august til Kultur der Dur, som er en festival for mennesker med handicap og alle andre, der ønsker at deltage i en festlig dag. Festivalen byder på live-musik og underholdning samt boder med salg af brugskunst og håndarbejde, som er produceret på sociale tilbud. Festivalen har eksisteret i over 30 år.

I 2019 fandt festivalen sted i Gentofte Sportspark onsdag d. 21. august.

Kulturpris og plakatkonkurrence

Fast programpunkt på festivalen er overrækkelse af Årets Kulturpris, som gives til en eller personer, der har ydet en særlig indsats eller opnået flotte resultater, f.eks. med at opnå lige muligheder for mennesker med handicap. 

Et andet fast programpunkt er overrækkelse af præmier til vinderne af en plakatkonkurrence, hvor brugere på forskellige sociale tilbud har konkurreret om at lave illustrationer til plakaten og programmet for Kultur der Dur.

Gentoftes borgmester og Gladsaxes borgmester deltager i åbningen og skiftes til at uddele henholdsvis årets Kulturpris og præmier til vinderne af plakatkonkurrencen.

Nøgleord for festivalen

Et ligeværdigt liv for mennesker med handicap. Retten til et liv med glæder, sorger, store og små oplevelser - et liv som alle andre.

Spørg bare: Rikke Strøyer Christophersen, kommunikationsmedarbejder, rsc@gentofte.dk eller Nanna Helsted, udviklings- og planlægningskonsulent, nahe@gentofte.dk.