Byens Hus - vi skaber sammen

Velkommen til Byens Hus - vi skaber sammen - et borgerhus, der er under udvikling, og som du selv kan være med til at forme.

Byens Hus - vi skaber sammen

Byens Hus skal danne rammen om fællesskaber og gode oplevelser, understøtte borgerinitiativer og virkelyst og være et sted, hvor vi sammen tør gøre tingene på nye måder på tværs af traditionelle skel.

Kommunalbestyrelsen vedtog den 24. februar 2020 opgaveudvalget Byens Hus’ anbefalinger om, at Byens Hus skal drives af husets brugere og af Gentofte Kommune i fællesskab. Der skal ansættes en leder og etableres en forening for brugere. Indtil den nye organisering er faldet på plads, gælder nedenstående for booking og brug af Byens Hus.

Hvem kan booke i Byens Hus?

Frem til den nye forening er etableret, kan du booke et lokale i Byens Hus som godkendt folkeoplysende forening. Repræsenterer du ikke en godkendt folkeoplysende forening, vurderer vi din bookingforespørgsel ud fra, om du opfylder disse tre forhold:

  • du vil booke lokalet til en ikke-kommerciel aktivitet
  • du vil booke lokalet til en aktivitet, der i sin karakter og sit deltagerantal passer til lokalets formål og kapacitet
  • du vil booke lokalet til et arrangement, der er åbent for alle borgere i Gentofte Kommune

Sådan bruger du Byens Hus

Når du bruger Byens Hus, skal du skal have mod på at klare det meste selv, både når det handler om teknik, oprydning og forplejning. 

Det er vigtigt, at du læser vejledning til brug af Byens Hus, inden du bruger husets lokaler. I vejledningen finder du også en husorden.

Læs husorden og vejledning til brug af Byens Hus (pdf)

Book lokaler i Byens Hus:

  1. Foreningsportalen kan du få et overblik over ledige faciliteter – også uden at logge ind som forening. Klik på ’Booking’ i hovedmenuen, vælg Byens Hus under ’Sted’, vælg ”Ressource/Lokale”, den relevante dag og tryk på ”Søg”.
  1. Skriv til foreningsportalen@gentofte.dk att. Lene Kjelfred, hvilket lokale, du ønsker at booke og til hvilket formål. Skriv også hvor mange I er.

Særligt for Sportshallen:

  1. Som forening kan du booke på http://gentofte.booksys.dk og kontakte Kildeskovshallen på kildeskovshallen@gentofte.dk

Vil du være med til at forme Byens Hus?

Byens Hus skal nu finde sin form på baggrund af opgaveudvalgets anbefalinger. Vil du medvirke til forberedelsen af etableringen af foreningen Byens Hus, så skriv til byenshus@gentofte.dk inden den 22. marts eller ring til Gentofte Kommunes fritidsafdeling på 39985011.

Info og kontakt om Byens Hus

Har du spørgmål vedrørende Byens Hus, kan du skrive en mail til byenshus@gentofte.dk

Hent kort over Byens Hus (pdf) 

Kortet opdateres løbende. Kortet er senest opdateret 27. marts 2019. 

Læs mere om opgaveudvalget - Byens Hus – vi skaber sammen.