Aktiviteter

I Gentofte Kommune er der rigtig mange muligheder for at være aktiv og få nye oplevelser.

Stavgang

I menuen tv. kan du se kommunens vigtigste tilbud om aktiviteter til seniorer samt tilbud til borgere med særlige behov. Se også kalenderen Arrangementer

Boblberg – udvid dit netværk

På hjemmesiden Boblberg kan du møde mennesker, der deler dine interesser. Du kan finde nogen at lave en madklub med, gå ture med, komme med i en biograf gruppe, blive reservebedste og meget andet. Boblberg er en platform, der bringer folk sammen, og er medfinansieret af kommuner.

Der er nu (november 2019) mere end 228.000 brugere på landsplan og mere end 3300 i Gentofte Kommune.

Du kan læse om nogle af de borgere, der har mødt nye venner via Boblberg her.

Foreningslivet

Blixen Klub er for kvinder over 60 år, som ønsker at finde fællesskaber, få inspiration og danne netværk.

Charlotteklubben har til formål at skabe aktivitet, samvær og livsglæde for seniorer gennem aktiviteter i klubben og lokalområdet, ture og rejser. Klubben har bl.a. kunstværksted, gymnastik, tai chi, petanque, biografklub, meditation, foredrag, fælles frokoster, grillaftener samt en- og flerdagesture rundt i landet. 

Hemingway Club, bygger på visionen om ’Vejen til det gode liv – for voksne mænd’. Det vil sige socialt samvær, engagerende foredrag og samtaler samt gensidig inspiration til et aktivt seniorliv og opbygning af nye netværk og venskaber med jævnaldrende mænd.

I Sundhed for seniorers Kulturklub går medlemmerne til kunstudstillinger, koncerter, forpremierer og aktuelle kulturelle begivenheder. Formålet med klubben er at give alle mulighed for kulturelle oplevelser og socialt samvær.

Se mere i ’Foreningsoversigten’ og ’Frivillige sociale organisationer og foreninger’.

Frivillighed

Har du lyst til at gøre noget for andre på frivillig basis? Kommunen samarbejder med frivillige på mange områder, for eksempel på botilbud for handicappede, i netcaféen på Hovedbiblioteket, på plejehjem, til forældrearbejdsdage i børneinstitutioner og på Lokalhistorisk Arkiv. Læs mere om frivilligt arbejde i Gentofte Kommune.

Du kan blive frivillig i en forening eller indgå som frivillig i et socialt projekt. Med udgangspunkt i dine interesser og baggrund, kan Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte hjælpe dig til at finde det rette tilbud. Der er også mulighed for at deltage i en selvhjælps– eller netværksgruppe. De er for alle med lyst til ny inspiration og udvikling.

Idræt og motion

Du kan deltage foreningernes tilbud, se ’Foreningsoversigten’, og i ’Sundhed for seniorers’ som er målrettede ældre, samt i Nærgymnastik. Her har du mulighed for at dyrke gymnastik tæt på dit hjem, så transporten ikke er en hindring. Har du brug for hjælp til at komme i gang, kan du få ’Motionsvejledning’.

Hjemmesiden Gang i Gentofte giver inspiration og gode idéer til motorik, leg, idræt, fritid, træning og øvelser sammen med andre.

Kultur med mangfoldighed

Kulturen er mangfoldig i Gentofte Kommune lige fra foredrag, teater og film til kulturruterne, hestevæddeløb, museerne og kommunens egne 'Kultur & Festdage'. Se også ’Kultur', ’Sport og fritid’ og ’Bibliotekernes kalender’. På bibliotekerne kan du få undervisning i it og deltage i læseklub eller forskellige kurser.

Lokalhistorie

Du kan få information, viden og fortællinger om lokalhistorien i Lokalhistorisk Arkiv, som du finder på 1. sal på Gentofte Hovedbibliotek. Læs mere under 'Lokalhistorie'. Sundhed for seniorer har også en historieklub, hvor medlemmerne mødes otte gange om året og er til foredrag, tager på udflugter, besøger museer, aktuelle udstillinger og lignende. Klubben beskæftiger sig både med lokalhistorie og danmarkshistorie

Måltider med socialt samvær

Kommunens plejeboliger har caféer, du kan besøge. Er du mand, kan du tilmelde dig kurset madlavning for mænd under ’Sundhed for seniorer’. Mange af idrætsforeningerne har caféer eller restauranter, hvor du kan spise til en rimelig pris. Se ’Foreningsoversigten’.

Turist i din egen kommune

Gentofte Kommune har mange spændende steder, fx Charlottenlund Fort , Mariebjerg Kirkegård, og G.N. Brandts Have. Læs mere under ’Visit Gentofte’.

Giv os et tip

Hvis du står for en aktivitet for seniorer, som ikke er med her på siden, så skriv til plejeogsundhed@gentofte.dk.