Aktiviteter

I Gentofte Kommune er der rigtig mange muligheder for at være aktiv og få nye oplevelser. Her på siden kan du få et overblik over både kommunens egne tilbud og øvrige tilbud i lokalområdet.

Stavgang

Herunder kan du se tilbud til alle ældre i Gentofte Kommune. Tilbuddene er opdelt i forskellige temaer, så du hurtigt kan finde netop det, som interesser dig.

I menuen kan du se kommunens vigtigste tilbud om aktiviteter til seniorer samt tilbud til borgere med særlige behov. Se også kalenderen ’Arrangementer’.

Foreningslivets mange muligheder

Danmark er foreningernes land, og i Gentofte Kommune er der et hav af dem, både sociale foreninger, idrætsforeninger og kulturelle foreninger. Charlotteklubben har til formål at skabe aktivitet, samvær og livsglæde for seniorer gennem aktiviteter i klubben og lokalområdet, ture og rejser. Klubben har bl.a. kunstværksted, gymnastik, tai chi, petanque, biografklub, meditation, foredrag, fælles frokoster, grillaftener samt en- og flerdagesture rundt i landet. 

En anden forening er Hemingway Club, der bygger på visionen om ’Vejen til det gode liv – for voksne mænd’. Det vil sige socialt samvær, engagerende foredrag og samtaler samt gensidig inspiration til et aktivt seniorliv og opbygning af nye netværk og venskaber med jævnaldrende mænd.

Blixen Klub er for kvinder over 60 år, som ønsker at finde fællesskaber, få inspiration og danne netværk.

I Sundhed for seniorers Kulturklub går medlemmerne til kunstudstillinger, koncerter, forpremierer og aktuelle kulturelle begivenheder. Formålet med klubben er at give alle mulighed for kulturelle oplevelser og socialt samvær.

Se mere i ’Foreningsoversigten’ og ’Frivillige sociale organisationer og foreninger’.

Måltider med socialt samvær

Maden smager altid lidt bedre, når man spiser i godt selskab. Når du har tid og lyst, kan du besøge kommunens ældre-caféer. Er du mand, kan du også tilmelde dig kurset madlavning for mænd, læs mere under ’Sundhed for seniorer’. Mange af idrætsforeningerne har caféer eller restauranter, hvor du kan spise til en rimelig pris. Se ’Foreningsoversigten’.

Kultur med mangfoldighed

Kulturen er mangfoldig i Gentofte Kommune lige fra foredrag, teater og film til kulturruterne, hestevæddeløb, museerne og kommunens egne 'Kultur & Festdage'. Se også ’Kultur', ’Sport og fritid’ og ’Bibliotekernes kalender’. På bibliotekerne kan du for øvrigt også få undervisning i it og deltage i læseklub eller forskellige kurser.

Idræt og motion for alle

Du kan deltage både i foreningernes tilbud, se ’Foreningsoversigten’, og ’Sundhed for seniorers’ mange tilbud, som er målrettede ældre, samt i de særlige tilbud som nærgymnastik. Her har du mulighed for at dyrke gymnastik på mange niveauer sammen med andre i et lokale tæt på dit hjem, så transporten ikke er en hindring. Læs brochuren om Nærgymnastik. Har du brug for hjælp til at komme i gang, kan du få ’Motionsvejledning’.

Hjemmesiden Gang i Gentofte giver inspiration og gode idéer til motorik, leg, idræt, fritid, træning og øvelser sammen med andre.

Frivillighed

Har du lyst til at gøre noget for andre på frivillig basis? Kommunen samarbejder med frivillige på mange områder, for eksempel på botilbud for handicappede, i netcaféen på Hovedbiblioteket, på plejehjem, til forældrearbejdsdage i børneinstitutioner og på Lokalhistorisk Arkiv. Læs mere om frivilligt arbejde i Gentofte Kommune.

Du kan også blive frivillig i en forening eller indgå som frivillig i et socialt projekt. Med udgangspunkt i dine interesser og baggrund, kan Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte hjælpe dig til at finde det rette tilbud.

Der er også mulighed for at deltage i en selvhjælps– eller netværksgruppe. De er for alle med lyst til ny inspiration og udvikling, og som er indstillede på at deltage i et fortroligt rum for udveksling af tanker, udfordringer og erfaringer. Se mere på Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte.

Turist i din egen kommune

Gentofte Kommune har mange spændende steder, du kan besøge som Charlottenlund Fort og Mariebjerg Kirkegård, der i kulturkanonen fra 2005 er udpeget til at være et af de ti mest betydningsfulde arkitekturværker i Danmark. Også G.N. Brandts Have i Ordrup er et besøg værd. Læs mere under Visit Gentofte’.

Historie – vores lokale historie

Du kan få information, viden og fortællinger om lokalhistorien i Lokalhistorisk Arkiv, som du finder på 1. sal på Gentofte Hovedbibliotek. Læs mere under 'Lokalhistorie'. Sundhed for seniorer har også en historieklub, hvor medlemmerne mødes otte gange om året og er til foredrag, tager på udflugter, besøger museer, aktuelle udstillinger og lignende. Klubben beskæftiger sig både med lokalhistorie og danmarkshistorie.

Giv os et tip

Hvis du står for en aktivitet for seniorer, som ikke er med her på siden, så kontakt os endelig, skriv til plejeogsundhed@gentofte.dk.