Museer og oplevelsescentre

Der er rig mulighed for at få både kunstneriske, historiske og videnskabelige oplevelser i Gentofte. Besøg museer og udstillinger som sætter livet i og uden for Gentofte i perspektiv.

Garderhøj Fort

Garderhøj Fort blev opført i årene 1886-1891for private midler indsamlet af foreningen ”Den frivillige selvbeskatning til fædrelandets forsvar”.

Læs mere om Garderhøj Fort

Gentofte Brandmuseum

Gentofte Brandmuseum viser Brandvæsnets udvikling fra midten af 1800-tallet frem til i dag.

Læs mere om Gentofte Brandmuseum

Ordrupgaard

Ordrupgaard blev opført af ”etatsråd” Vilhelm Hansen som sommervilla og som ramme for hans omfattende indkøb af fransk malerkunst.

Læs mere om Ordrupgaard. 

Tranen

Tranen på Hovedbiblioteket er Gentofte Kommunes udstillingssted for samtidskunst.

Læs mere om Tranen på Hovedbiblioteket

Turèll-samlingen

Vangede Bibliotek er hjemsted for Turèll-Samlingen, der rummer manuskripter, bøger og andre genstande fra forfatterens Dan Turèlls liv.

Læs mere om Turèll-samlingen.

Øregaard Museum

Landstedet Øregaard, som oprindelig hed Oregård, var en af de første udflyttergårde fra Bernstorff Slot i 1765. Øregaard er i dag museum.

Læs mere om Øregaard Museum.

Experimentarium

Experimentarium formidler videnskab på en sjov, legende og undersøgende facon til børn og voksne i alle aldre. Experimentarium har forskellige udstillinger om naturvidenskab, teknik, miljø og sundhed.
I de mange udstillinger kan du eksperimentere, lege og røre ved alt. Alle sanser skal bruges i de mere end 300 forskellige hands-on aktiviteter.

På Experimentariums hjemmeside kan du læse mere om de aktuelle udstillinger, åbningstider, dagens program og meget andet.

Gå til Experimentariums hjemmeside.