Genvejsmenu

Viden og aktiviteter giver et bedre liv med kronisk sygdom

Har du en kronisk sygdom, kan du deltage i en patientuddannelse eller få tilbud om at deltage i et forløbsprogram med kostvejledning, motion osv.

Et forløbsprogram er en række undervisningstilbud til dig, som har en kronisk sygdom, Type 2 Diabetes, KOL eller en hjertesygdom. Undervisningen giver dig indsigt i, forståelse for og redskaber til at leve med din sygdom i dagligdagen.

Forløbsprogrammerne foregår i et samarbejde mellem hospitalet, din praktiserende læge og Gentofte Kommune. Du skal være over 18 år for at kunne deltage, og du kan blive henvist via din egen læge, hvis du beder om det.

Aktuelt er der følgende tilbud:

• Sygdomsspecifik undervisning i Type 2 Diabetes og KOL.
  • Fysisk aktivitet
  • Kostvejledning
  • Rygestop-kursus
  • Motionsrådgivning
  • Patientuddannelserne ”Lær at tackle kronisk sygdom”, "Lær at tackle kroniske smerter" og "Lær at tackle angst og depression"

Du vil blive undervist af fysioterapeuter, diætist og sygeplejersker, som alle underviser efter anerkendte metoder og med veldokumenteret fagligt indhold.

Undervisningen og aktiviteterne foregår på Tranehaven eller Skt. Lucas. Patientuddannelserne ”Lær at tackle kronisk sygdom”, "Lær at tackle kroniske smerter" og "Lær at tackle angst og depression" foregår i mødelokalet på Ordruplund, Hyldegårds Tværvej 12, 2920 Charlottenlund.

Al undervisning er gratis, og du skal selv sørge for transport.

Forløbsprogrammerne er en del af sundhedsaftalen mellem Region Hovedstaden og kommunerne i regionen. Du kan læse mere om kronisk sygdom og forløbsprogrammer på www.sundhed.dk.

Du er velkommen til at kontakte Forebyggelsesafdelingen på Tranehaven mail: forebyggelsesafd.th@gentofte.dk eller på telefon 39 98 88 20.